Vacature Flyct: Juridisch Adviseur Buitenland

Vacature Flyct: Juridisch Adviseur Buitenland

Bij Flyct, dat de belangen behartigt van letselschadeslachtoffers en hun werkgevers, is op de afdeling Buitenland een plaats vrij voor een doortastend Juridisch Adviseur die  snel tot de kern komt. Wij zoeken iemand voor minimaal 32 uur per week.                                                                                                                                    Voor meer informatie klik op de vacature.

Vacature Juridisch Adviseur Buitenland

Wij hebben op onze afdeling Buitenland een plaats vrij voor een doortastend Juridisch Adviseur die snel tot de kern komt. Wij zoeken iemand voor minimaal 32 uur per week.

Wij zijn Flyct International. Wij zijn een gespecialiseerd partner van verschillende rechtsbijstandsverzekeraars op het gebied van buitenlands recht. Wij geven juridische ondersteuning aan mensen die buiten Nederland een juridisch probleem hebben. Dat kan gaan om personenschade of geschillen op het gebied van consumenten- of arbeidsrecht.

Wij maken deel uit van Flyct. Flyct is altijd in beweging en behartigt op innovatieve wijze de belangen van benadeelden. De mensen van Flyct claimen schades met lef! Met 87 medewerkers maken we ons sterk voor rechtvaardigheid en een optimale schadevergoeding of juridische oplossing. We gaan proactief en ambitieus te werk en houden van doorpakken.

Interesse of vragen? Bel of mail naar Paul Schillings – Director Foreign Claims op 0653 299 535 of via paul.schillings@flyct.nl

Functie-eisen:

Je hebt een afgeronde HBO- of WO-studie Rechten. Ervaring in juridische advisering is een pre; je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels en spreekt bij voorkeur een tweede vreemde taal.

Wat maakt jou een goede Juridisch Adviseur Buitenland?

Inlevingsvermogen  Je kunt je inleven in de gedachtewereld van de cliënt, laat je kennis zien van Nederlands recht en legt verbanden met het betreffende rechtssysteem in het buitenland. Zo stel je je cliënt gerust en biedt hem perspectief over het vervolg.

Communicatie

Zeker bij cliënten met letselschade toon je gepaste empathie. Je  hebt daarnaast gevoel voor verhoudingen en omgangsvormen in het buitenland en zet dat in bij het behandelen van de zaken.

Strategisch inzicht

Op inhoudsniveau van het dossier, kun je de gevolgen van kleine acties  op deelgebieden binnen je dossier inschatten. Jij kan ‘schaken’.

Wat kun je van ons verwachten?

We vragen wat, maar hebben je ook veel te bieden: een leuk team, uitdagend werk waarin je al snel zelfstandig taken mag oppakken en veel contacten hebt met uiteenlopende buitenlandse partijen (advocatuur, instanties, gerechtsdeurwaarders).  Wij bieden een gevarieerde en uitdagende functie, met een aantrekkelijke beloning binnen een ambitieus en dynamisch bedrijf in een mooi kantoor in Capelle aan den IJssel.

Een dag in het leven van een Juridisch Adviseur Buitenland

Je start vandaag je computer op en controleert of er agenda-acties voor die dag zijn. Er is een mail binnengekomen van een Duitse advocaat waarmee we in een arbeidsrechtelijk  geschil in Duitsland samenwerken. Het gaat om een Nederlander die in een Duits bedrijf werkte en mogelijk onrechtmachtig is ontslagen. Je belt de Duitse advocaat en stemt af. Het volgende dossier betreft een nieuwe melding van een rechtsbijstandsverzekeraar waarbij het gaat om een verzekeringsnemer die gisteren in Italië per ongeluk door het rode licht is gereden en daarbij een fietser ernstig verwond heeft. Hij zit vast op het politiebureau in Milaan en zijn familie vraagt om hem te gaan bijstaan. Je overlegt intern en met de rechtsbijstandsverzekeraar en bekijkt of je zelf al een advocaat uit ons internationale netwerk kunt benaderen.

Na de middag komt er medische informatie binnen via je Medisch Adviseur in een letseldossier dat al wat langer loopt. Naar aanleiding hiervan neem je contact op met cliënt en die blijkt inmiddels volledig hersteld. Dit betekent dat je het dossier kan gaan afwikkelen. Je bespreekt met cliënt de verschenen schade en geeft aan dat je gaat nadenken over de hoogte van de morel schade naar Belgisch recht.

In de namiddag heb je nog een afspraak met een richtlijnvertegenwoordiger van een Franse verzekeraar. In een letseldossier waarin jouw regelingsvoorstel naar Frans recht niet werd overgenomen en er een teleurstellend tegenvoorstel kwam. Tijdens de onderhandelingen op kantoor weet je alsnog een mooie slotbetaling overeen te komen, dat je met positief advies aan cliënt kunt voorleggen. Hij is inderdaad blij met het resultaat en is vooral blij om op deze wijze deze vervelende periode na het ongeval te kunnen afsluiten.