Reageer op de stelling: Elke schadebehandelaar van een verzekeraar zou een keer mee op pad moeten bij een expertise en reconditioneringsklus!

In een interview in de nieuwsbrief van RGN stelt de (inmiddels naar MainPlus vertrokken) directeur Gerard van Engelenburg is dat elke schadebehandelaar of inkoper eigenlijk een keer mee op pad moeten bij een reconditioneringsklus. Dat zou volgens hem “een positieve invloed kunnen hebben op de manier waarop zij tegen het werk van reconditioneerders aankijken en mogelijk de focus wat minder op de kosten leggen dan nu vaak het geval is.”

Het is aanleiding voor de stelling van deze week. Bent u het met hem eens? Geldt dat ook voor een schade-expertise? Of bent u een andere mening toegedaan? We zijn benieuwd naar uw visie hieromtrent.   Vul de poll hieronder in of doe dat op de website  www.riskenbusiness.nl

Uitslag Poll vorige week: 9 van de 10 lezers vindt onderzoeksbureau dat optreedt voor gedupeerden (deels) nodig en wenselijk

In aanvulling op de eigen (contra)expert is een onafhankelijk onderzoeksbureau voor gedupeerden nodig en wenselijk! Zo luidde de stelling in de nieuwsbrief van vorige week vrijdag, die voortvloeide uit het interview in Risk & Business Magazine met directeur Jaap Terhenne van het NLOI, het enige onderzoeksbureau dat louter voor gedupeerden optreedt. De komst van een dergelijk bureau wordt op grote schaal omarmd door de lezers van Risk & Business. Slechts 8.7% was het niet eens met de stelling en is van mening dat bij schade kan worden volstaan met het rapport van het door de verzekeraar(s) ingeschakelde onderzoeksbureau. Meer dan de helft van de respondenten (56,5%( vindt inschakeling van een eigen onderzoeksbureau alleen wenselijk bij grote en/of complexe schades. Ruim een derde (34,8%) acht dat zelfs bij alle schades wenselijk.