Nieuwe uitgave ‘Essentiële Bouwkundige Controlepunten

Vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) heeft de nieuwe ‘Essentiële Bouwkundige Controlepunten’ gepubliceerd. Het bundelen van bouwkundige controlepunten is nodig, omdat volgens BBN in de praktijk blijkt dat constructies goedgekeurd worden, terwijl deze niet aan de eisen voldoen.

Sinds de eerste editie in 2005 vindt er, aan de hand van (nieuwe) wet- en regelgeving, praktijkervaring en voortschrijdende inzichten, jaarlijks een update plaats. De updates ondersteunen bij het controleren van de brandveiligheid van gebouwen en is bedoeld voor alle partijen die belang hebben bij brandveilige gebouwen. Denk aan eigenaren, gebruikers, huurders, architecten, risicobeheersingsmedewerkers en verzekeraars. De ‘Essentiële Bouwkundige Controlepunten 2020’ van BBN is tot stand gekomen in samenwerking met Brandweer Nederland en de Vereniging Bouw en Woningtoezicht.

Meer informatie

Specifieke vragen kunnen gesteld worden aan BBN-leden. De ledenlijst is achterop de uitgave én op bbn.nu te vinden. Daarnaast geeft BBN ook verdiepende trainingen over deze vernieuwde versie