In de peiling! Welke branche ondervindt minste last van verhardende verzekeringsmarkt?

Volgens Marsh Global Insurance Market Index stegen in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst sinds vele jaren de premies voor zakelijke verzekeringen in alle werelddelen in alle businesslines. Volgens brancheprofessionals in ons land is property de sector die het meest hinder zal ondervinden van de harde markt. Maar welke branche ondervindt de minste hinder. We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Welke branche ondervindt minste last van verhardende verzekeringsmarkt?

Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige poll: Kosten Brexit voor Britse verzekeringsbranche en uitbreiding directie Sedgwick hét belangrijkste verzekeringsnieuws van de zomer

De kosten van de Brexit (vier miljard pond) voor de Britse verzekeringsindustrie en de toetreding van Michiel Jongeneel en Johannes Marinus tot de directie van Sedgwick zijn hét verzekeringsnieuws van de zomer. Uit tien genomineerde nieuwsberichten in juli en augustus vonden de lezers van Risk & Business deze berichten met afstand het belangrijkste nieuws.

Opmerkelijk genoeg kregen zij uit de vele inzendingen beide evenveel stemmen (42%). Op ruime afstand volgden de overstap van Erwin Dijkhuis naar Benjamins & Benjamins, de overname van Guliker door Dolmans Calamiteiten Diensten en het EY-onderzoek dat een no deal Brexit de Londense verzekeringsmarkt kan decimeren (alle 3,7%). De uitspraak van de Rechtbank West-Brabant/Zeeland over de rekenrente kreeg 3,5% van de stemmen en de overstap van Lard Friese van NN naar Aegon en het platform voor letselslachtoffers van Mike de Groot elk 1,2%.