CMS Litigation & Insurance presenteert  seminarprogramma 2017

De Praktijkgroep Litigation & Insurance van CMS Derks Star Busman heeft haar seminarprogramma voor het komende jaar gepresenteerd die wordt georganiseerd  in nauwe samenwerking met onder meer AON, Crawford, Paragon, Lloyds en Cunningham Lindsey.

20 april: Omgaan met cyberrisico’s

In samenwerking met Cunningham Lindsay verzorgt CMS het  seminar ‘Omgaan met cyberrisico’s’ op donderdag 20 april a.s.  Zaken die aan bod komen zijn: Wat zijn de digitale risico’s die in uw instelling om aandacht vragen? Waar moet je alert op zijn? Welke verzekeringen zijn er beschikbaar? Hoe werkt dat, een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Sprekers zijn onder meer Bas Baks, Jurre Reus en Hendrik Struik.
22 mei: Cross Border Insurance

CMS, Lloyd’s, Crawford and Paragon organiseren op 22 mei a.s. het  Cross Border Insurance Seminar. Over de vele aspecten rond de snel groeiende grensoverschrijdende verzekeringsmarkt worden tal van verschillende workshops gehouden. Bas Baks en Danny Theunis zijn enkele van de sprekers. Aan het Cross border Insurance seminar. dragen bovendien een aantal van onze CMS kantoren bij. De deelnemers hebben itgebreid de gelegenheid vragen te stellen aan advocaten werkzaam in de verzekeringsbranche uit onder meer Duitsland, Luxemburg, België en de UK.

8 juni : Productaansprakelijkheid

Productwetgeving, zowel food als non-food, wordt steeds complexer. Dit heeft zijn weerslag op de contractuele verhoudingen tussen leveranciers en afnemers in de keten, waarbij steeds vaker uit voorzorg een recall plaatsvindt. In welke mate zijn verzekeraars echter nog bereid de recallrisico’s te verzekeren? Waar liggen de grenzen aan de verzekerbaarheid van een recall en welke maatregelen kunt u het beste nemen, om uw recallrisico’s toch aanvaardbaar te houden en te beperken? Sprekers zijn onder meer Bas Baks en Eva Schothorst – Gransier.

21 september: Besturdersaansprakelijkheid/D&O

Bestuurders van een onderneming kunnen persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor een verkeerde beslissing in het kader van uw mandaat.Ook als u zelf niet bij de gebeurtenissen betrokken bent geweest en de handeling door een van uw medebestuurders werd gesteld.CMS verzorgt op 21 september 2017 het seminar Bestuurdersaansprakelijkheid en D&O. Dit seminar gaat in op de verschillende juridische aspecten omtrent bestuurdersaansprakelijkheid. Sprekers zijn onder meer Bas Baks en Eva Schothorst – Gransier

23 november:Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade

 Het jaarlijks terugkerend seminar Aansprakelijkheid, Verzekering en Schade is op donderdag 23 november 2017. Ook hierbij treedt onder meer Bas Baks op als spreker.

Voor alle seminars geldt dat het programma nader volgt en dat de evenementen plaatsvinden van 14.30 tot 17.30 uur bij CMC in Utrecht, behalve het Cross Border Insurance Seminar, dat om 12.30 uur begint.

.