In de peiling!:Hoe zou u het intrekken door Aon van haar omstreden salarisinleveringsvoorstel bestempelen?

 Om te voorkomen dat medewerkers als gevolg van de Corona-pandemie ontslagen zouden worden, deed Aon medewerkers wereldwijd het voorstel om van 1 mei tot eind van dit jaar  20 tot 30% van het salaris in te leveren. In Nederland ging het om een vrijwillig voorstel aangezien het in ons land volgens het geldende arbeidsrecht niet mogelijk is een dergelijk voorstel verplicht op te leggen. Dinsdag 30 juni jl. heeft Aon, per brief van CEO Greg Case, het omstreden salarisinleveringsvoorstel alweer ingetrokken. Hoe zou u dit besluit bestempelen?

 Bedankt voor uw medewerking

Uitslag vorige poll: Een vijfde van de lezers gaat dit jaar helemaal niet met vakantie

Iets meer dan een vijfde van de lezers van Risk & Business (20,51%) gaat dit jaar helemaal niet met vakantie. Dat is één van de uitkomsten uit de vorige poll in deze nieuwsbrief.

Daaruit blijkt verder dat twee van de drie respondenten op de geplande datum zijn of haar vakantiedagen opneemt: Bijna een kwart (23,08%) vertrekt op de voorgenomen tijd naar de geboekte plek in het buitenland  en een zelfde percentage van de lezers gaat wel op de geplande datum maar kiest nu voor een vakantie in eigen land. Nederland in plaats van over de grens.

Daarnaast neemt 12,82% op de voorgenomen datum zijn vakantiedagen op maar blijft dit keer thuis en gaat 5,13% naar de geboekte vakantieplek in Nederland. Een zelfde percentage gaat op een ander tijdstip met vakantie in eigen land