In de peiling: Werkgevers moeten vaccinatie- of testbewijs werknemers kunnen checken

Twee berichten die de aandacht leggen op een actueel probleem: Ondernemersorganisatie MKB-Nederland is van mening dat werkgevers moeten kunnen controleren of werknemers gevaccineerd of getest zijn of recent hersteld zijn van een corona-infectie. Ook moeten ze de mogelijkheid hebben mensen bij wie dat niet het geval is niet zonder meer toe te laten op de werkplek. Aan de andere kant blijkt uit onderzoek van BNR dat steeds meer werknemers , zowel in de zorg als in andere sectoren, druk ervaren om zich te laten vaccineren.

Wat vindt u? Kiest u voor de visie van de werkgevers, die zowel hun medewerkers als klanten een veilige werkomgeving te kunnen garanderen, of vindt u de persoonlijke vrijheid van werknemers om zelf te kiezen zich al dan niet te vaccineren van groter belang? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul onderstaande poll in of ga nar de website www.riskenbusiness.nl

Stelling: Werkgevers moeten vaccinatie- of testbewijs werknemers kunnen checken

 

Uitslag vorige poll: In de expertisebranche wordt het meest overgewerkt

In welke branche word het meest overgewerkt. Zo luidde de vorige stelling in deze nieuwsbrief. Aanleiding vormde het onderzoek ‘People at Work 2021: a global workforce view’,  uitgevoerd door het onderzoeksinstituut van HR- en salarisdienstverlener ADP. Volgens de circa 200 inzenders wordt er in de expertisebranche het meest onbetaald overgewerkt: maar liefst 63,32% van de inzenders noemde uit een achttal doelgroepen van Risk & Business de schade-experts. Op ruime afstand volgen makelaars (10,55%), advocaten (9,05%), verzekeraars (7,54%), reconditioneerders en andere schadeherstelbedrijven (5,53%), risk- % insurancemanagers (2,01%), volmachtbedrijven (1,10%), assurantieknatoren en overigen (beide 0,5%).

.