In de peiling!: Welke beroepsgroep uit verzekeringsbranche heeft de beste redenen om naar het Malieveld te gaan voor een protestmars?

De boeren, de bouwers en de leraren stonden er al, de winkeliers en automobilisten hebben het aangekondigd: een protestmars naar Den Haag. Tijdens het recente jubileumcongres van ASPO (zie het gisteren verschenen magazine van Risk & Business) riep publicist en voormalig topschaker de riskengineers hiertoe op ‘omdat er door gebrek aan brandpreventie wordt gesold met milieu, gemeenschapsgeld en de erfenis van ons nageslacht.’ Welke beroepsgroep uit onze bedrijfstak heeft volgens u de beste redenen – en dus het meeste recht – op een demonstratie in Den Haag. We zijn benieuwd naar uw mening naar deze stelling met een kwinkslag. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige poll: Verzekeraars doen voldoende aan fraudebestrijding!

Bijna de helft (46%) van de lezers van Risk & Business is de mening toegedaan dat verzekeraars voldoende doen aan fraudebestrijding. Dat blijkt uit de vele antwoorden op de vorige poll in deze nieuwsbrief naar aanleiding van de publicatie van de meest recente fraudedetectiecijfers van het cijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit van het Verbond van Verzekeraars. Daaruit bleek onder meer dat er nog nooit zoveel gevallen van verzekeringsfraude zijn gedetecteerd dan vorig jaar.

Een kwart van de respondenten gaf daarnaast aan dat het met de fraudeaanpak van verzekeraars de goede kant opgaat, maar dat  het meer(14%)  en/of beter (11%)kan. Bijna één van de vijf inzenders is het niet eens met de stelling en zijn van mening dat verzekeraars meer 11%) of zelfs veel meer (8%) aan fraudebestrijding zouden moeten doen.