In de peiling!: Welke beroepsgroep heeft de grootste omzetgroei geboekt in 2019?

Het jaar loopt op zijn einde. Hoe heeft de sector gepresteerd. Welke beroepsgroep zal dit jaar de hoogste omzetgroei boeken? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Bedankt voor uw medewerking.

Uitkomst vorige poll: Meningen verdeeld over Verbonds-idee van directe verzekering voor afwikkeling letselschades

Onlangs pleitte het Verbond van Verzekeraars voor de invoering van een directe verzekering voor de afhandeling van letselschadeclaims. Een dergelijk systeem, waarbij de verzekerden, ongeacht de schuld- en aansprakelijkheidsvraag, een letselschadeclaim bij zijn eigen verzekeraar kan indienen, zou volgens het Verbond een versnelling en verbetering van het schadeafwikkelingsproces met zich meebrengen. De meningen van de lezers van Risk & Business zijn hieromtrent sterk verdeeld, zo blijkt uit de vele reacties op de vorige poll in deze nieuwsbrief.

 Iets minder dan een kwart van de respondenten (22,86%) was het volledig eens met de stelling ‘Voorstel Verbond van Verzekeraars voor een directe verzekering voor een betere en snellere afhandeling van letselschade is een goede zaak!’. Daar staat tegenover dat iets meer dan een kwart van alle inzenders (25,71%) het volledig oneens is met de stelling doordat de gedupeerde hiermee allerminst gebaat is.  Van de overige respondenten antwoordde 37,14% dat de afwikkeling van claims beter en sneller kan, maar dat het beter zou zijn om sancties op te leggen bij het niet naleven van de in de GBL genoemde doorloop- en reactietermijnen, 8,57% ziet de beste verbetering door beter toezicht op naleven van deze gedragsregels en 5,71% door één expert te benoemen voor zowel de betalende kant als het letselslachtoffer