In de peiling: Welk lied past het best bij de verzekerings- schaderegelings- en riskmanagementbranche?

Vandaag start de inschrijving voor de Top 2000,  de druk beluisterde en fors bekeken jaarlijkse  happening op Radio 2 waarin het Nederlandse publiek zijn favoriete liedjes kan doorgeven. Zijn er raakvlakken tussen muziek en de verzekerings-, schaderegelings- en riskmanagementbranche? Onlangs heeft ‘Die Versicherer’ , het consumentenportaal van het Duitse verbond van Verzekeraars GDV, die connectie wel gemaakt met de presentatie van een speciale ‘verzekerings-Top 50’ en er zelfs een Spotify-lijst van gemaakt

De lijst wordt aangevoerd  door ‘Burning down the house’ van Tom Jones, gevolgd door Crash!Boom!Bang! van Roxette en ‘Fire’ van Busta Rhymes.  Op de lijst staan ook onder meer’ ook  Abba’s ‘Money Money Money’, ‘Riders on the Storm’ van The Doors en Neil Young’s ‘Old Man’. Hier de volledige Spotify Top 50-lijst:

Nu we het einde van een – overigens heel bijzonder – jaar  naderen, leek het de redactie van Risk & Business een leuk idee om eenmalig een Nederlandse versie van deze ‘verzekerings Top songs’ te maken.   We zijn benieuwd welke songs in uw ogen het best passen bij de verzekerings-, schaderegelings- en riskmanagementbranche. Meerdere suggesties voor liedjes zijn welkom. Enkele tips van de redactie: ‘Under pressure’ van Queen (huidige harde markt) , The tide is high’ van Blondie en – speciaal voor de verzekerde bedrijven – ‘Pay me my money down’ van Bruce Springsteen.

Wat hoort volgens u zeker in de ‘Verzekerings Topsongs Top-10’ thuis. We zijn benieuwd naar uw reactie. Meerdere suggesties zijn welkom. Vul onderstaande poll in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl.

Mijn suggesties voor de ‘Verzekerings Topsongs Top 10 zijn:

Welcome to your Top 5 muziek

Welk lied past het best bij de verzekerings- schaderegelings- en riskmanagementbranche?

Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige stelling: Property hardst getroffen branche door verhardende verzekeringsmarkt

Volgens de lezers van Risk & Business is de property-branche de hardst getroffen businessline door de verhardende markt. Meer dan de helft van de respondenten (56,14%) op de vorige poll in deze nieuwsbrief geeft dat aan. Op ruime afstand volgen D&O/bestuurdersaansprakelijkheid  (17,54%), transport-casco en -goederen (beide 5,26%), cyber en transportaansprakelijkheid (beide 3,51%) en overige verzekeringen (1,75%).