In de peiling! Wat was voor u hét nieuws van deze zomer?

Komkommertijd, vergeet het maar in verzekeringsland. Ook in juli en augustus stond de website en nieuwsbrief van Risk & Business weer bol van het nieuws. Wat was voor u hét verzekeringsnieuws van deze zomer? We hebben er voor u een tiental geselecteerd. We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Stelling: Wat was voor u hét verzekeringsnieuws van het jaar?

Uitkomst vorige poll: Overgrote meerderheid lezers vindt experiment OM en verzekeraars bij aanpak verzekeringsfraude geen  goede zaak

Onlangs hebben het OM en verzekeraars een experiment gedaan bij de aanpak van verzekeringsfraude. Uniek hierbij is dat het dossier dat het Openbaar Ministerie gebruikt is opgesteld door de verzekeraar zelf en dus het onderzoek niet door de politie is gedaan. De lezers van Risk & Business vinden dit in ruime meerderheid géén goede zaak.  

Drie van de vier respondenten geven als reden aan dat onderzoek door verzekeraars nooit onafhankelijk is; daarnaast geeft  2% aan dat opsporing van delicten alleen door de politie gedaan mag worden.  De resterende 23% was het wel eens met de stelling, omdat de politie te weinig mankracht heeft om verzekeringsfraude aan te pakken 921%) of omdat de politie te weinig kennis in huis heeft om gedegen onderzoek te doen (2%).