In de peiling: Wat vindt u de meest opmerkelijke transfer in de tweede helft van 2022?

Net als in de eerste helft van dit jaar veranderden ook in de afgelopen zes maanden een groot aantal brancheprofessionals van baan. Uit de vele honderden transfers waarover Risk & Business berichtte hebben we een aantal geselecteerd. Welke daarvan was in uw ogen de meest opmerkelijke? We zijn benieuwd naar uw antwoord. Vul onderstaande poll in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl. Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige poll: Mate van bedreiging in lijn met LRGD-onderzoek

Iets meer dan de helft van de respondenten op de vorige poll in deze nieuwsbrief geeft aan dat zij tijdens de uitoefening van hun werk weleens bedreigd, belaagd, geïntimideerd of anderszins onder druk zijn gezet: 51,43%. Hoewel de uitkomsten zeker niet representatief zijn te noemen gezien het relatief beperkt aantal respondenten komen deze wel overeen met die uit een uitgebreider onderzoek van LRGD hiernaar onder gerechtelijk deskundigen in Nederland en België.

Uit de poll in Risk & Business komt naar voren dat ruim een op de vijf (22,86%) van de inzenders zich weleens verbaal bedreigd heeft gevoeld en 11,43% fysiek. Bijna zes procent (5,71%) procent meldt dat er in hun richting door klanten of gedupeerden gedreigd is met het indienen van een klacht bij hun werkgever of een klachteninstantie en 11,43% geeft aan op een andere manier onder druk te zijn gezet. De resterende 48,57% gaf als antwoord tijdens de uitoefening van hun werk nooit bedreigd, belaagd, geïntimideerd te zijn of anderszins onder druk te zijn gezet.