In de peiling!: Wanneer gaan we weer met z’n allen naar kantoor?

Vanwege Corona werkt het overgrote deel van de bedrijfstak noodgedwongen vanuit huis, al zien we meer en meer dat er weer – zij het op beperkte schaal – weer op kantoor Eerder dit jaar vroegen we onze lezers naar de verwachting wanneer we weer met z’n allen op kantoor zouden werken en fysiek klanten zouden bezoeken. De verwachting in maart bij de meeste brancheprofessionals was destijds dat in juni/juli  dat het geval zou zijn. Iets te rooskleurig, zo blijkt inmiddels. Wat verwacht u nu? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl.

Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige poll: Merendeel lezers acht een quota voor vrouwen in directies en verzekeringsfuncties bij verzekeraars en makelaars geen  goede zaak!

Lloyd’s heeft in het kader van haar nieuwe Culture Dashboard onder meer voorgesteld om de komende jaren een quota in te stellen voor het aantal vrouwen op directie- en managementfuncties. Zo wil Lloyd’s dat in 2023 de directies van de aangesloten verzekeraars- en makelaarsbedrijven voor minimaal uit 20% uit vrouwen bestaan (nu is dat nog 15%) en dat het aandeel van vrouwen in brede managementfuncties is toegenomen van 29% naar 35%. De vorige stelling in deze nieuwsbrief luidde ‘Een quota voor vrouwen in directies en verzekeringsfuncties bij verzekeraars en makelaars is een goede zaakI

De lezers van Risk & Business zijn in ruime meerderheid tegen een dergelijke quota.  Meer dan de helft van de respondenten (56,25%) was het oneens met de stelling en zijn van mening dat bedrijven  de beste persoon moeten aanstellen, ongeacht of dat een man of een vrouw is. Daarnaast antwoordde 8,33% aan dat het huidige aantal vrouwen in directie- en managementfuncties  al meer dan voldoende is.

Eén op de tien lezers (10,42%) is het volledig eens met de stelling, omdat het  bedrijven dwingt meer te zoeken naar geschikte vrouwelijke kandidaten. Het dubbele aantal (20,83%) vindt dat meer vrouwen in directiefuncties zeker wenselijk is , maar dat je  hiervoor geen percentage moet  vaststellen en 4,17% antwoordde dat er de laatste tijd al meer vrouwen benoemd zijn in directie- en managementfuncties, maar dat kan altijd meer.