In de peiling!: Verzekeraars moeten de verzekeringspremies (deels) teruggeven vanwege lagere schadelast in Coronatijd!

Elk nadeel heb z’n voordeel, zei Johan Cruijff ooit. In de weken van de intellectiele lockdown als gevolg van het Coronavirus is de schadelast in sommige verzekeringsbranches – auto, inboedel (inbraak), minder schades in bedrijven – fors gedaald. Moeten in navolging van onder meer de VS en de UK verzekeraars ook in ons land overgaan tot het (deels) terugbetalen van de verzekeringspremies, zeker nu ook de financiële positie van verzekerden verslechterd door de Coronacrisis.

We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking

Verzekeraars moeten de verzekeringspremies (deels) teruggeven vanwege lagere schadelast in Coronatijd!

Bedankt voor uw medewerking

Uitslag  vorige poll: Kwart lezers ziet ‘afwijkers’ als Lemonade geen voet aan de grond krijgen in de traditionele verzekeringsbranche

‘Lemonade gaat de verzekeringsmarkt echt veranderen!;. Zo luidde de vorige stelling in deze nieuwsbrief. De meningen van de lezers zijn behoorlijk verdeeld, Iets meer dan een kwart (25,58%) van de respondenten is van mening dat ‘afwijkers’ als Lemonade geen voet aan de grond krijgen in de traditionele verzekeringsbranche.

Daar staat tegenover dat bijna de helft van de lezers (48,84%) het deels eens is met de stelling. Lemonade en andere innovators zullen de markt wel enigszins veranderen, maar zullen traditionele aanbieders een relevante plaats in de markt behouden.  Een op de elf inzenders (9,3%) is het volledig eens met de stelling en ziet Lemonade en andere disrupters de gehele verzekeringsbranche veranderen, dus ook de zakelijke markt en bijna 7% ziet uitsluitend de particuliere verzekeringsbranche hierdoor volledig veranderen. De resterende 9,3% is van mening dat deze markt slechts ten dele gaat veranderen.