In de peiling!: Keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs is een goed initiatief!

Bureau DFO heeft het initiatief genomen voor een onderzoek naar de haalbaarheid van de oprichting van een keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs. Met als argument dat het aantal financieel advieskantoren dat actief is of binnenkort activiteiten start op het gebied van zakelijk krediet sterk groeit en dat anders dan voor consumptief en hypothecair krediet de wet- en regelgeving die toeziet op deze advies- en bemiddelingsactiviteiten beperkt is. Wat vindt u? Bent u het eens met dit initiatief of bent u een andere mening toegedaan? We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Bedankt voor uw medewerking

Uitkomst vorige poll: Veel bijval voor standpunt NIVRE-voorzitter Hans de Hoog: Zorgdragen voor kwantitatief en kwalitatief volwaardig expertisekorps in de (nabije) toekomst is zaak van de gehele markt!

Het zorgdragen voor een kwantitatief en kwalitatief volwaardig expertisekorps in de (nabije) toekomst is niet alleen een zaak van de expertisebranche zelf maar van de gehele markt. Zo luidde de vorige stelling in deze nieuwsbrief. Aanleiding vormde de uitgebreide blog van NIVRE-voorzitter Hans de Hoog  in het onlangs verschenen digitale magazine van Risk & Business, waarin hij zijn standpunt onderbouwde.

Iets meer dan de helft van de lezers gaf aan het volledig eens te zijn met de stelling. Iets minder dan een kwart vindt dat behalve de expertise- en verzekeringsbranche ook de gedupeerde/verzekerde hier belang bij heeft en ook hieraan zou moeten meebetalen. De resterende kwart antwoordde het niet eens te zijn met de stelling en vindt dat het zorgdragen voor een kwantitatief en kwalitatief volwaardig expertisekorps primair de verantwoordelijkheid is van de expertisebranche expertisebranche zelf