In de peiling!: In welke branche stijgen de zakelijke verzekeringspremies het hardst?

De premies voor zakelijke verzekeringen zijn wereldwijd in Q4 2018 voor het vijfde kwartaal op rij gestegen. Met een gemiddelde premieverhoging van 2,1% werd daarnaast de hoogste stijging behaald. Bovendien was het de eerste keer dat in alle delen van de wereld de zakelijke verzekeringspremies omhoog gingen, zo komt naar voren uit de meest recente Global Insurance Market Index van assurantiemakelaar Marsh. Wat brengt 2019 ons land. In welke branche stijgen de zakelijke verzekeringspremies procentueel het hardst?  We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerkingI

In welke branche stijgen de zakelijke verzekeringspremies procentueel het hardst?

 Bedankt voor uw medewerking

  Ruim driekwart lezers verwacht toename consolidatietrend

Ruim driekwart van de lezers van Risk & Business – 77,27% om precies te zijn – is van mening dat in de mondiale verzekeringsbranche de consolidatietrend zich zal voortzetten. Iets minder dan een kwart (22,73%) verwacht dat er het komende jaar niet of nauwelijks fusies & overnames zullen plaatsvinden. Dat is de uitkomst van de vorige poll in deze nieuwsbrief van Risk & Business.

Aanleiding voor de poll vormde de recente overname van JLT door Marsh en de kortstondige mediahype rond een mogelijke krachtenbundeling van Aon en Willis Towers Watson.Mede daarom worden de meeste consolidaties vooral bij makelaars verwacht (27,27%). Op de tweede plek komen ex aequo verzekeraars en volmachtbedrijven (beide 18,18%), gevolgd door advocatenkantoren (9,09%) en reconditioneringsbedrijven (4,55%)