In de peiling: Hoeveel dagen in de week zou u na de corona-pandemie thuis willen werken?

Uit een artikel in deze nieuwsbrief blijkt dat in de zakelijke dienstverlening thuis werken effectiever blijkt te zijn dan op kantoor. Maar is het ook gezelliger? Waarbij voelt u zich het best thuis? Werken in/vanuit uw eigen woning , op kantoor of een combinatie. We zijn benieuwd waar uw voorkeur naar uitgaat. Vul onderstaande poll in of ga naar de website.

 Bedankt voor uw medewerking

Uitslag vorige poll: 9 van de tien respondenten verwacht dat we na corona met minder kantoorruimte toekunnen

We kunnen na corona in ons land met minder kantoorruimte toe. Uit de vorige poll in deze nieuwsbrief  blijkt dat maar liefst negen van de tien respondenten die mening is toegedaan

Aanleiding voor deze stelling was een artikel uit de Britse vakmedia, waaruit naar voren kwam dat 18% van de huidige gehuurde of gekochte werkoppervlakte overtollig zou zijn of worden na de pandemie, aangezien er meer vanuit huis wordt gewerkt.

Bijna drie van de tien (29,63%) is van mening dat we na corona 20 tot 30% minder kantoorruimte nodig hebben, 22,22% 30 tot 50% minder en 18,52% 10 tot 20% minder. Bijna 15% (14,81%) denkt zelfs da6 meer dan de helft van de huidige gebruikte kantoorruimte overtollig raak en 3,7% 5 tot 10% van het huidige kantooroppervlak. Daar staat tegenover dat 3,70% van de respondenten verwacht dat de benodigde kantoorruimte gelijk zal blijven en het dubbele aantal (7,41%) denkt zelfs dat er na corona meer kantoorruimte nodig zal zijn.