In de peiling: Het vak van schadebehandelaar verdient meer status!

“Schadebehandeling is een vak apart, dat wordt ondergewaardeerd en waarvan het belang wordt onderschat, zowel door verzekeraars als financieel advieskantoren.” Tijdens het kennisseminar van serviceprovider SUREbusiness pleitte Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur van Bureau DFO, voor meer status voor het vak van schadebehandelaar, een eigen beroepsprofiel met eigen beroepsnormen, meer eigen vakgerichte opleidingen, PE en een keurmerk. Bent u het met hem eens of heeft u een andere mening?  We zijn benieuwd naar uw reactie. Vul de poll hieronder in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl.

 Bedankt voor uw medewerking

Uitslag vorige poll: Meer preventie/riskmanagement en intensivering samenwerking dé remedie tegen onverzekerbaarheid zakelijke risico’s

Meer preventie en riskmanagement (43,3%) en een intensievere samenwerking tussen makelaar/intermediair, verzekeraar en klant (33,3%). Dat zijn volgens de lezers van deze nieuwsbrief de belangrijkste remedies tegen de groeiende onverzekerbaarheid van zakelijke risico’s.  Daarnaast ziet een van de tien respondenten de beste oplossing in de spreiding van grotere risico’s onder meerdere verzekeraars (coassurantie) en ziet 6,7% heil in een meer klantvriendelijk acceptatiebeleid door verzekeraars.

Als best mogelijk remedie werden daarnaast nog genoemd bundeling van individuele ‘kleinere’ risico’s bij een grotere makelaar (placing broker)  en bevordering van een gezonde markt door juist de premies te verhogen. Aanleiding voor de stelling vormde het Zakelijk Platform van Adfiz, dat eind september in het teken stond van de (groeiende) onverzekerbaarheid van zakelijke risico’s.