In de peiling: Gewapende beveiligers op schepen in piratengebied is een goede zaak!

In deze nieuwsbrief staat een artikel over het feit dat de meerderheid in de Tweede Kamer voor het toestaan is van gewapende beveiligers aan boord van koopvaardijschepen die in piratengebied varen. Voorstanders wijzen op de veiligheid voor de bemanning, terwijl tegenstanders aanvoeren dat alleen de overheid het geweldmonopolie mag hebben en alleen mariniers geweld zouden mogen gebruiken jegens piraten.  We zijn benieuwd naar uw mening hieromtrent. Vul de poll hieronder in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl.

Bedankt voor uw medewerking

Uitslag vorige poll: Veel bijval bij lezers voor loss adjusting als schaderegelingsvorm

Loss adjusting, de schaderegelingsvorm waarbij expertisebureaus binnen de overeengekomen afspraken schades rechtstreeks kunnen afhandelen. vindt veel bijval onder de lezers van Risk & Business. Zo blijkt uit de respons op de poll in de vorige nieuesbrief met als stelling ‘Loss adjusting is prima geschikt voor alle schades!’.

 ijna de helft van de respondenten (46,2%) is het volledig met de stelling eens. Daarnaast is 38,5% het deels eens met de stelling en acht het loss adjusting alleen geschikt voor de afhandeling van de kleinere, minder complexe schades. De resterende 15% is het oneens met de stelling. Men is van mening dat de verzekeraar te allen tijde het laatste woord moet hebben en zelf moet beslissen of een schade gedekt is of niet.