In de peiling! Forse boetes in praktijk voor datalekken in kader AVG/GDPR leidt tot onverzekerbaarheid!

Naar aanleiding van de recordboete die die Britse toezichthouder ICO heeft opgelegd aan British Airways waarschuwt Mactavish, adviesbureau op het gebied van governance voor de verzekeringsbranche, ervoor dat dit er wel eens toe kan leiden dat boetes voor datalekken in het kader van de AVG/GDPR wel eens onverzekerbaar kunnen worden. Wat vindt u? Bent u het eens met de stelling of verwacht  u dat het niet zo’n vaart zal lopen. We zijn benieuwd naar uw mening hieromtrent. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Bedankt voor uw medewerking

Uitslag vorige poll: Meningen lezers verdeeld over gebruik emoticons  in zakelijke communicatie

Het gebruik van emoticons in de zakelijke communicatie is niet professioneel!. Zo luidde de vorige stelling in deze nieuwsbrief. Aanleiding hiervoor vormde een onderzoek hiernaar. De lezeres van Risk & Business zijn verdeeld over de stelling.

Een kwart is het hiermee volledig eens en vindt dat het gebruik van emoticons moet wordeen beperkt tot het zakelijk gebruik. Drie van de tien respondenten zegt het deels eens te zijn met de stelling en is van mening dat het het gebruik van emoticons in bepaalde gevallen – bijvoorbeeld emails – moet kunnen, zij het met mate. De meeste lezers (45%) zijn het volledig oneens met de stelling en stellen zich op het standpunt dat het  gebruik van emoticons inmiddels zo is ingeburgerd in onze manier van communiceren dat je ze ook zakelijk moet kunnen gebruiken.