In de peiling: Er zijn te weinig experts, reconditioneerders en schadeherstellers voor aanpak grote calamiteiten

 

In zijn presentatie bij LeadInsurance, vorige week bij BELFOR in Rotterdam, stelde Ad Westerhof (Troostwijk) dat er mede door de krappere marges te weinig experts, reconditioneerders en schadeherstellers zijn om naast het reguliere werk grote calamiteiten snel en adeqauaat aan te kunnen pakken. Wat vindt u?  We zijn benieuwd naar uw mening.  Vul de poll hieronder in of doe dat op de website  www.riskenbusiness.nl

Stelling: Er zijn te weinig experts, reconditioneerders en schadeherstellers voor de aanpak van grote calamiteiten! 

Bedankt voor uw medewerking

Uitslag poll vorige week: Meningen verdeeld over verplichte installatie sprinklers in alle niet-woongebouwen! 

Over een verplichte installatie van sprinklers in alle niet-woongebouwen zijn de meningen verdeeld, zo blijkt uit de antwoorden op de stelling in de  nieuwsbrief van Risk & Business van de vorige week. Iets meer dan de helft van alle respondenten heeft aangegeven het hiermee oneens te zijn.  Van hen is de ene helft die mening toegedaan omdat in hun ogen de noodzaak voor de installatie van een sprinkler van geval tot geval moet worden bekeken; de andere helft vindt dat sprinklers vanwege de kosten onvoldoende toevoegen aan de mogelijke besparingen die hiermee kunnen worden gerealiseerd!

Van degenen die de stelling wel onderschrijven vindt twee derde dat vooral in verpleeg- en zorginstellingen sprinklers verplicht moeten worden geïnstalleerd en een derde  in  alle niet woon-gebouwen, zoals scholen/universiteiten, zorg- en verpleeginstellingen en fabrieksgebouwen.

Aanleiding voor de stelling vormde het pleidooi van de Britse vereniging van brandweercommandanten NFCC  voor een verplichte installaties van sprinklers in nieuwe en te verbouwen schoolgebouwen. Ook zegt men ervan overtuigd te zijn dat sprinklers  een significante rol kunnen spelen ter bevordering van zowel de veiligheid van bewoners, vooral in speciale gebouwen zoals zorginstellingen, bejaardentehuizen en gebouwen waarin veel mensen bijeen komen.