In de peiling!: Een quota voor vrouwen in directies en verzekeringsfuncties bij verzekeraars en makelaars is een goede zaak!

Lloyd’s heeft in het kader van haar nieuwe Culture Dashboard onder meer voorgesteld om de komende jaren een quota in te stellen voor het aantal vrouwen op directie- en managementfuncties. Zo wil Lloyd’s dat in 2023 de directies van de aangesloten verzekeraars- en makelaarsbedrijven voor minimaal uit 20% uit vrouwen bestaan (nu is dat nog 15%) en dat het aandeel van vrouwen in brede managementfuncties is toegenomen van 29% naar 35%. Vindt u dat een goede zaak of bent u een andere mening toegedaan. We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website  www.riskenbusiness.nl.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking

Bedankt voor uw medewerking

 

Uitslag vorige poll:  Bijna helft lezers wijt oorzaak onverzekerbaarheid bij klant, 30% aan verzekeraars

Bijna de helft van de lezers van Risk & Business is van mening dat de voornaamste oorzaak van de onverzekerbaarheid op de zakelijke verzekeringsmarkt bij de bedrijven zelf ligt.  Ruim een kwart (26%) is van mening dat de onverzekerbaarheid het gevolg is van een te grote focus bij bedrijven op lage premies en/of ruime dekkingen c.q de bereidheid om adequate risico’s te betalen voor hun risico’s. Daarnaast vindt nog eens 22% dat er bij bedrijven sprake is van onvoldoende bereidheid is om te investeren in riskmanagement en preventie.

Drie van de tien respondenten legt de oorzaak voor onverzekerbaarheid bij verzekeraars neer. Een vijfde (20%) spreekt van een voldoende creativiteit/meedenken over verzekeringsoplossingen bij verzekeraars en 10% over een (veel te) kritisch acceptatiebeleid van verzekeraars. Eveneens tien procent wijt onverzekerbaarheid vooral aan de opstelling van makelaars, met name de te grote nadruk op lage premies en/of ruime dekkingen en acht procent noemt als oorzaak onvoldoende bereidheid bij alle partijen – verzekeraars, makelaars, klant) om gezamenlijk tot adequate verzekeringsoplossingen te komen. Verder kruiste 2% als antwoord aan ‘een gebrek aan voldoende creativiteit/meedenken aan verzekeringsoplossingen  bij makelaars’ en  geeft eenzelfde percentage een andere oorzaak aan.

 Aanleiding voor de stelling vormde een artikel op de website op de Adfiz-site waarin de brancheorganisatie stelde: “Nu onverzekerbaarheid breed als probleem wordt erkend, wordt het tijd om in een hoger tempo dan nu het geval is met elkaar aan oplossingen te werken”