In de peiling!: De coassurantiemarkt heeft de maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid om voor alle risico’s met oplossingen te komen!

De recente VNAB Visie stond in het teken van het thema verzekerbaarheid. De kop van het hoofdartikel luidde: ‘In principe zou via coassurantie alles verzekerbaar moeten zijn! In één van de artikelen zegt Hans Groot, Chief Broking Officer bij Aon, onder meer dat de coassurantiemarkt de maatschappelijke en morele  verantwoordelijkheid heeft om voor alle risico’s met een oplossing te komen.. Bent u het hiermee eens of bent u een andere mening toegedaan. We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Stelling: De coassurantiemarkt heeft de maatschappelijke en morele verantwoordelijkheid om voor alle risico’s met oplossingen te komen!

 Bedankt voor uw medewerking!

Uitslag vorige poll: Meningen verdeeld over vraag of cyberschades de grootste Nederlandse bedrijven het slechtst voorbereid zijn op marktontwikkelingen

Cyberschades gaan wereldwijd voor verzekeraars voor de grootste schadepost vormen! Zo luidde de vorige stelling in deze nieuwsbrief. Aanleiding voor de stelling was de uitspraak van SCOR-CEO Denis Kessler die heeft gezegd dat cyberschades natuurrampen voorbij gaan schieten als grootste schadepost. Cyberschades kunnen volgens hem de grens van $ 600 miljard per jaar overstijgen.

De meningen van de lezers waren verdeeld. Ongeveer de helft was het eens met de stelling, de andere helft noemt een andere schadeoorzaak als voornaamste kostenpost. Ruim een derde  is van mening dat natuurrampen de grootste schadelast voor verzekeraars  blijven vormen; ongeveer 10% aansprakelijkheidsschades en ongeveer 5% brand- en explosieschades.