In de peiling!: Cyberschades gaan wereldwijd voor verzekeraars voor de grootste schadepost vormen!

SCOR-CEO Denis Kessler heeft gezegd dat cyberschades natuurrampen voorbij gaan schieten als grootste schadepost. Cyberschades kunnen volgens hem de grens van $ 600 miljard per jaar overstijgen. Bent u het hiermee eens of ziet u een ander groter risico voor verzekeraars. We zijn benieuwd naar uw mening. Vul de poll hieronder in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Uitslag vorige poll: Nederlandse bedrijven het slechtst voorbereid op marktontwikkelingen

Nederlandse bedrijven zijn volgens de lezers van Risk & Business het slechtst voorbereid op marktontwikkelingen zoals concurrentie en nieuwe toetreders. Dat valt op te maken uit de vorige poll in deze nieuwsbrief. Aanleiding voor de vraag waren de uitkomsten van het Global Risk Management Survey 2019 van risico- en verzekeringsadviseur Aon.  Aan de hand daarvan werd gevraagd op welke  van de acht geselecteerde risico’s uit de wereldwijde Top-10  Nederlandse bedrijven het slechts zijn voorbereid.

Bijna een kwart van de respondenten (23,5%) noemde marktontwikkelingen, gevolgd door bedrijfsonderbreking en het aantrekken en behouden van (talentvolle) medewerkers (1beiden 17,7%). Reputatieschade en veranderende wet- en regelgeving/politieke onzekerheid werd door bijna 12% genoemd en economische achteruitgang door bijna 6%.