Flyct is op zoek naar een ervaren letselschadebehandelaar buitenland

Bij Flyct in Capelle aan den IJssel is een vacature ontstaan voor een Letselschadebehandelaar Buitenland. Voor meer informatie klik op de vacature

VACATURE LETSELSCHADEBEHANDELAAR BUITENLAND

Voor onze afdeling Buitenland zijn wij altijd op zoek naar (Letsel)schadebehandelaars met een talenknobbel en een berg lef. Sta jij klaar om onze cliënten juridisch bij te staan en denk je altijd een stap vooruit? Dan drinken we graag een kop koffie of thee met je om je beter te leren kennen.

Stuur ons je CV en vertel in een korte brief waarom we niet om jou heen kunnen, wat je hoopt dat werken bij Flyct je zult brengen, en wat jou nou écht jou maakt. Geef daarbij voorbeelden uit je werk of privéleven die spreken voor jouw pro activiteit, je empathie of andere kenmerken.

Wie we zijn

Wij zijn Flyct International, een gespecialiseerd partner van verschillende rechtsbijstandsverzekeraars op het gebied van onder meer buitenlands recht. Dit betekent dat we niet alleen de leukste collega’s, een tof kantoor en goede koffie hebben maar bovenal ondersteuning bieden aan mensen die buiten Nederland een juridisch probleem hebben. Dat kan gaan om personenschade of geschillen op het gebied van consumenten- of arbeidsrecht. Deze vacature concentreert zich op personenschades waarbij wij cliënten bij staan die letsel hebben opgelopen in het buitenland. Enige ervaring op het gebied van letselschade (in Nederland) is daarbij nuttig.

Wat vragen we van je?

Je hebt een afgeronde HBO- of WO-studie Rechten en bij voorkeur ervaring op het gebied van letselschade.

Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands, Engels en Duits en/of Frans. Ons motto is hoe meer talen, hoe beter.

Heb je ruime ervaring met complexere dossiers? Weet jij met opdrachtgevers een uitkomst te bereiken, die misschien niet het onderste uit de kan is, maar wel rechtvaardig, gedurfd en win-win? Wellicht kun je dan binnen de afdeling aan de slag als Letselschade-expert.

Waarom jij een goede Schadebehandelaar bent

Je kunt je inleven in de gedachtewereld van de cliënt, laat je kennis zien van het Nederlands recht en legt verbanden met het betreffende rechtssysteem in het buitenland. Zo stel je je cliënt gerust en bied je hem perspectief over het vervolg van zijn dossier. Zeker bij cliënten met letselschade toon je gepaste empathie. Je hebt daarnaast gevoel voor verhoudingen en omgangsvormen in het buitenland en zet dat in bij het behandelen van de zaken. Je bent ook in staat de verwachtingen bij de cliënten goed te managen. Jouw analytische en kritische blik helpt je de gevolgen van ontwikkelingen in jouw schadedossiers in te schatten.  Jij kan ‘schaken’ en de regie bepalen. Je weet wat er nodig is om de belangen van jouw cliënten optimaal te behartigen.

Daar staat natuurlijk wat tegenover

We vragen wat, maar hebben je ook veel te bieden: een leuk team, uitdagend werk waarin je al snel zelfstandig taken mag oppakken en veel contacten hebt met uiteenlopende partijen (o.a. verzekeraars, advocatuur, deskundigen, etc.). Wij bieden een gevarieerde en uitdagende functie, met een aantrekkelijke beloning ( startsalaris – afhankelijk van ervaring – € 2500,- tot € 4.000,-) binnen een ambitieus en dynamisch bedrijf in een mooi kantoor in Capelle aan den IJssel.

Wat ga ik dan doen op een dag?

Je start vandaag je computer op en controleert of er agenda-acties voor die dag zijn. Een van je acties is om een dossier compleet te maken met een proces-verbaal uit Duitsland. Je stuurt de Duitse advocaat een herinnering.

Het volgende dossier betreft een nieuwe melding van een rechtsbijstandsverzekeraar waarbij het gaat om een verzekeringnemer die gisteren in Frankrijk per ongeluk door het rode licht is gereden en daarbij een fietser ernstig verwond heeft. Hij zit vast op het politiebureau in Parijs en zijn familie vraagt om hem bij te staan. Je overlegt intern en met de rechtsbijstandsverzekeraar en bekijkt of je zelf al een advocaat uit ons internationale netwerk kunt benaderen.

Na de middag komt er een medisch rapport van de Belgische raadsarts binnen in een letseldossier dat al wat langer loopt. Naar aanleiding hiervan neem je contact op met de cliënt en die inmiddels volledig hersteld blijkt. Dit betekent dat je het dossier kan gaan afwikkelen. Je bespreekt met cliënt de opgetreden schade en geeft aan dat je gaat nadenken over de hoogte van de morele schade onder het Belgisch recht.

In de namiddag heb je nog een afspraak met een vertegenwoordiger van een Franse verzekeraar over een letseldossier waarin jouw regelingsvoorstel naar Frans recht niet werd overgenomen en er een teleurstellend tegenvoorstel kwam. Tijdens telefonische onderhandelingen met de Franse verzekeraar weet je alsnog een mooie slotbetaling overeen te komen, dat je met positief advies aan cliënt kunt voorleggen. Hij is inderdaad blij met het resultaat en is vooral blij om op deze wijze deze vervelende periode na het ongeval te kunnen afsluiten.

Interesse of vragen?

Bel of mail naar Bas du Mez– Senior Letselschade Expert Buitenland op 06-22025846 of via vacature@flyct.nl

En dan?

Na de ontvangst van je CV kun je van ons binnen 1 week een reactie verwachten dat we je CV hebben ontvangen en dit in behandeling nemen.