De Bureaus’ organiseert komende maanden drie carrouselintake-dagen voor het eerst in nieuwe kantoorpand in Utrecht 

 

‘de Bureaus’, de krachtenbundeling van vijf gespecialiseerde bureaus die actief zijn op het gebied van letselschaderegeling, gaat de periodieke – om de drie weken –  gehouden Carrouselintakes houden in het nieuwe kantoorpand in ‘De Stadstuin ’aan de Europaboulevard 500 in Utrecht. Deze vinden plaats op 8 en 29 mei en 19 juni a.s.

Met de in 2015 gestarte carrouselintakes wordt beoogd door vroege interventies het letselschaderegelingsproces te versnellen. De carrouselintake bestaat uit drie gespreksdelen: toestandbepaling door en een gesprek met de medisch adviseur, een gesprek met een arbeidsdeskundige en een gesprek met een herstelcoach. De gesprekken duren ongeveer een half uur. De deskundigen hebben aansluitend multidisciplinair overleg en er volgt een rapportage met een interventie-advies, dat vaak leidt tot een snellere afwikkeling van de letselschade en tot lagere kosten.

In een toelichting op dit initiatief stelde Francie Peters, directeur van ‘de Bureaus’, eerder: “Arbeidsdeskundige interventie en herstelcoaching wordt vaak pas in een vrij laat stadium van de schadeafwikkeling ingezet. Daardoor kan het zijn dat de afwikkeling vertraging oploopt en/of dat het schadebedrag hoger uitvalt dan met een eerdere inschakeling van de arbeidsdeskundige of herstelcoach het geval zou zijn geweest. Daarom is door ‘De Bureaus’ een multidisciplinair intakegesprek ontwikkeld: de carrouselintake, waar (letselschade-experts van) verzekeraars en belangenbehartigers slachtoffers naar toe kunnen sturen.”

Voor  deze carrouselintakes brengt ‘de Bureaus’ 500 euro, excl. BTW in rekening. Er kunnen maximaal acht carrouselintakes per dag worden gehouden. Voor nadere informatie en  aanmelden:  carrousel@debureaus.nl. ‘De Bureaus’ bestaat uit het RekenBureau, het HerstelcoachBureau, het MedischBureau, het ArbeidsdeskundigBureau en het MediationBureau. Gezamenlijk hebben zij inmiddels 30 vaste medewerkers in dienst en dasarnaast 12 freelancers in dienst.