Aon’ s voorstel voor salarisinlevering en overlijden Tjerk van Dijk meest gelezen berichten in april

In maart was het bericht van de overname van Willis Towers Watson door Aon met afstand het meest gelezen bericht van de maand op de website van Risk & Business.  Ook vorige maand prijkt Aon bovenaan de lijst met meest gelezen berichten op deze website: het deze week aangekondigde voorstel aan het personeel om tijdelijk op basis van vrijwilligheid 20% van het salaris in te leveren in ruil voor een baangarantie vanwege de Coronacrisis werd door zo’n 3.600 brancheprofessionals gelezen. Het in memoriam van de onlangs overleden Insurance Manager Tjerk de Vries (ABN AMRO) volgt met bijna 3.400 lezers op korte afstand op de tweede plaats. Op ruimere afstand staat het bericht  over de uitvoerige brief die  Aon-topman Greg Case heeft gestuurd naar alle Aon-medewerkers over de voorgenomen maatregelen vanwege de Coronacrisis, die door ongeveer  1.250 lezers werd bekeken.

Andere veel gelezen berichten zijn de aangekondigde pensionering van schade-expert Mark Vos na 44 jaar Crawford & Company en voorloper A. Kiewit,  de aanstelling van Katia Dejonckheere als nieuwe manager Claims bij Starr Europe Insurance en het overlijden van tussenpersoon Jan Canters (Canters Assurantiën & Financieel Advies).  De Top-10 wordt gecompleteerd door de blog van Kennedy van der Laan over werkgeversaansprakelijkheid en Covid-19 ,  de start van disrupter Lemonade op de Nederlandse markt, het bericht over het stoppen van Arno Kneefel met Kneefel Business Consultancy vanwege zijn pensionering en de indiensttreding van Tom Ikink bij Mandaat Assuradeuren als directeur.

In april werd de website van Risk & Business door ruim 36.700 lezers bezocht voor het lezen van één of meerdere artikelen, wat neerkomt op gemiddeld 1.224 bezoekers per dag. Dat is bijna de helft meer dan de 24.828 bezoekers (828 per dag). Daarmee is april 2020 na  januari 2020 de maand met  de meeste bezoekers. In januari van dit jaar werd de site van Risk & Business bezocht door 45.215 brancheprofessionals (1.459 per dag). In de eerste vier maanden van dit jaar bezochten ruim 152.250 bezoekers de website  tegen  108.500 lezers in dezelfde periode in 2019, een stijging met 40%.