14 maart 2017: Nieuwe, slimme financiële communities: kans of bedreiging voor de financieel adviseur

Kandoor.nl en Adviesbureau Fred de Jong organiseren op dinsdagmiddag 14 maart a.s. in het Auditorium Symphony in Amsterdam een seminar met als titel: Nieuwe, slimme financiële communities: kans of bedreiging voor de financieel adviseur. Centraal staat de vraag: Hoe beïnvloeden nieuwe, slimme financiële communities het werk van een financieel adviseur?

In een toelichting op het programma stellen de organisatoren: “Van consumenten wordt steeds meer zelfredzaamheid verwacht op financieel gebied. Maar financiële zaken regelen is niet voor iedereen makkelijk. Daar ligt natuurlijk een prachtige rol voor de financieel adviseur. Maar ook nieuwe initiatieven zoals financiële communities zien een markt. Er bestaan steeds slimmer wordende platformen, die zowel digitaal als persoonlijk zijn, waar financiële kennis wordt gedeeld. Wat is de rol van de financieel adviseur in een dynamische digitale wereld? En zijn slimme communities die snel ontwikkelen op het gebied van technische intelligentie een geweldige kans of een bedreiging voor jou als adviseur?  Tijdens het seminar worden de deelnemers geïnformeerd over de rol van de financieel adviseur in een sterk veranderende sector en maken zij kennis met de nieuwste succesvolle innovatieve community, nieuwe digitale adviesconcepten.

Programma

Het programma, dat van 15.30 uur (ontvangst vanaf 15.00 uur) tot18.00 uur duurt, omvat vier inleidingen. De spits wordt afgebeten door Alwin Oerlemans, chief strategy officer bij APG, die een presentatie houdt met als titel ‘Het toenemend belang van financiële zelfredzaamheid bij de consument’. Aansluitend spreekt dr. Fred de Jong zelfstandig en onafhankelijk onderzoeker/consultant gespecialiseerd in de werking van de financieel adviesmark over ’De rol van de financieel adviseur in een veranderende digitale wereld’.

‘Digitale communities’ voor consumenten met financiële vragen’, luidt de titel van de inleiding van Tom Romanowski, mede-oprichter en teamleider van het innovatieve platform Kandoor.nl.  De slotpresentatie wordt verzorgd door Peter Kamstra, expert op het gebied van Natural Language Processing bij Ortec, aanbieder van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen. Hij houdt een verhaal met als titel ‘De Robotisering van financieel advies’.  Het officiële programma wordt afgesloten door een discussie met de zaal, waarna omstreeks 18.00 uur de netwerkborrel begint.  Voor meer informatie en aanmelden: http://www.ikkandooralsfinancieeladviseur.nl/