In de peiling: Welk lied past het best bij de verzekerings- schaderegelings- en riskmanagementbranche?

Deze week startte de inschrijving voor de Top 2000,  de druk beluisterde en fors bekeken jaarlijkse  happening op Radio 2 waarin het Nederlandse publiek zijn favoriete liedjes kan doorgeven. Zijn er raakvlakken tussen muziek en de verzekerings-, schaderegelings- en riskmanagementbranche? Onlangs heeft ‘Die Versicherer’ , het consumentenportal van het Duitse verbond van Verzekeraars GDV, die connectie wel gemaakt met de presentatie van een speciale ‘verzekerings-Top 50’ en er zelfs een Spotify-lijst van gemaakt: (https://www.dieversicherer.de/versicherer/entdecken/news/spotify-playlist-versicherung-61614).

De lijst wordt aangevoerd  door ‘Burning down the house’van Tom Jones, gevolgd door Crash!Boom!Bang! van Roxette en ‘Fire’ van Busta Rhymes.  Op de lijst staan ook onder meer’ook  Abba’s ‘Money Money Money’, ‘Riders on the Storm’ van the Doors en Neil Young’s ‘Old Man’. Hier de volledige Spotify Top 50-lijst:

Nu we het einde van een – overigens heel bijzonder – jaar  naderen, leek het de redactie van Risk & Business een leuk idee om eenmalig een Nederlandse versie van deze ‘verzekerings Top songs’ te maken.   We zijn benieuwd welke songs het best passen bij de verzekerings-, schaderegelings- en riskmanagementbranche. Meerdere liedjes zijn welkom. Enkele tips van de redactie: ‘Under pressure’ van Queen, The tide is high’ van Blondie, ( speciaal voor de verzekerde bedrijven met schade) ‘Pay me my money down’ van Bruce Springsteen en voor alle lezers van Risk & Business (Heroes van David Bowie) .

Wat hoort zeker in de Verzekerings op-10 thuis. Meerdere suggesties zijn welkom. Vul onderstaande poll in of ga naar de website www.riskenbusiness.nl.

Mijn suggesties voor de ‘Verzekerings Top 10 is/zijn (max 5 suggesties):

Welcome to your Top 5 muziek

Welk lied past het best bij de verzekerings- schaderegelings- en riskmanagementbranche?

Bedankt voor uw medewerking