Willy Berentsen richt zich met eigen bedrijf Risk-IT op kwaliteitsborging en controles van schadeherstel

Na ruim 22 jaar in de verzekeringsbranche aan  de risk- en schadekant werkzaam te zijn geweest wordt Willy Berentsen per 1 maart a.s. zelfstandig ondernemer. Vanaf die datum gaat hij vanuit zijn woonplaats Vorden met zijn echtgenote Nancy Stada onder de naam Risk-IT aan de slag. Gezien zijn jarenlange ervaring richt hij zich in eerste instantie op uitvoeren van allerlei kwaliteitscontroles op het uitgevoerde schadeherstel voor verzekeraars, makelaars, provinciale assurantiekantoren en volmachtbedrijven. Nancy richt zich op de administratie van de onderneming. 

Het gaat daarbij om zowel dossiercontroles als om fysieke controles ter plekke, zowel op (de kwaliteit van) het geleverde werk als op het nakomen van de gemaakte afspraken met leveranciers en de facturatie hiervan.  Daarnaast worden ook werkzaamheden verricht die te maken hebben met het verbeteren van bedrijfsprocessen en het verlagen van de schadelast. Daarbij valt vooral te denken aan het managen van leveranciers en het inregelen van herstel in natura voor bijvoorbeeld intermediair- en volmachtbedrijven.  Berentsen realiseert zich terdege dat hij als starter niet zo makkelijk op de leverancierslijst komt en zoekt daarom de samenwerking met gevestigde partijen in de markt.

“Het idee voor een eigen bedrijf op dit gebied leefde al langer. Zo is er in mijn ogen veelal sprake van onvoldoende controle op het geleverde schadeherstel waardoor verzekeraars en andere opdrachtgevers gezamenlijk vaak veel teveel betalen. Dat loopt bij elkaar in de miljoenen euro’s”, vertelt Berentsen, die na zijn studie HBO Elektrotechniek onder meer 12,5 jaar werkte als risicodeskundige en schade-expert bij NOWM/Risk Consultants en vervolgens 10 jaar bij het Expertise Service Center van Delta Lloyd (later NN) als schade-expert en senior contract- en leveranciersmanager. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het herstel in natura en de kwaliteit het geleverde werk. Ook was hij daar IT product-owner van het ordersysteem eXpo.

“Met deze kennis en expertise van de schademarkt heb ik nu Risk-IT opgericht.” Voor de kwaliteitsborgingssystemen heeft hij een partner gevonden in SafetyCulture, marktleider op het gebied van auditsoftware voor kwaliteit en veiligheid.

 Voor meer info: info@Risk-IT.nl, tel 0622 20 87 50