VKG voorziet nog meer overnames in adviesmarkt

t

VKG verwacht dat meer financieel adviseurs hun kantoor of portefeuille gaan verkopen dan ze in recent onderzoek hebben aangegeven, zo blijkt uit een artikel in VVP.  Eric-Jan van den Berg, Directeur Commercie van VKG: “Uit het onderzoek dat wij vorig jaar met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy hebben uitgevoerd naar de toekomstplannen van advieskantoren blijkt dat meer dan de helft van de eigenaren wil doorgaan met hun huidige kantoor. Minder dan 20 procent is van plan om binnen nu en vijf jaar het kantoor te verkopen. Onze voorzichtige conclusie is dat de geboden overnamebedragen zo interessant zijn dat toekomstplannen in een ander perspectief komen te staan.”

VKG heeft inmiddels vanuit VKG Portefeuille Match tientallen kantoren geholpen met het bij elkaar brengen van portefeuilles. De serviceprovider biedt daarbij praktische ondersteuning zoals financiering, contracten en administratieve verwerking.

Van den Berg: “VKG heeft de afgelopen maanden samen met Fred de Jong en Björn Bierhaalder van MCH een serie workshops georganiseerd waarin we met eigenaren spraken over de consoliderende markt en de toekomstplannen van advieskantoren. Zowel uit ons onderzoek als uit de workshops komt sterk naar voren dat de meeste advieskantoren het belangrijk vinden om de persoonlijke relatie die zij met hun klanten hebben opgebouwd, in de toekomst te behouden. Door dichtbij, toegankelijk en laagdrempelig te zijn.

“Wij geloven dat er in de adviesmarkt een mooie toekomst is voor lokaal, betrokken ondernemers. Met VKG Portefeuille Match ondersteunen wij eigenaren met het bouwen aan die mooie toekomst. Het uitgangspunt van VKG Portefeuille Match is het binnen ons netwerk bij elkaar brengen van regionale kantoren die goed bij elkaar passen.”

Bron VVP