Verbond lanceert themapagina over Brexit

Het Verbond van Verzekeraars heeft een themapagina Brexit gelanceerd. De pagina bestaat uit twee onderdelen: relevante informatie voor verzekeraars én voor verzekerden/polishouders.

Voor verzekeraars 
Verzekeraars kunnen op de themapagina Brexit terecht voor allerlei informatie over de Europese Commissie, EIOPA en het (Engelse) ministerie van Financiën om eventuele problemen bij een (no-deal)-Brexit te voorkomen. Daarnaast wordt er onder meer aandacht besteed aan risico’s op het terrein van uitbestede diensten, de uitwisseling van persoonsgegevens, relevante vergunningen en het geldende toezichtkader na de Brexit.

“Verzekeraars zijn zich ervan bewust dat zij zich moeten blijven voorbereiden op een no-deal”, aldus algemeen directeur Richard Weurding. “Om verzekeraars te helpen, hebben wij   informatie gebundeld en proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Uiteraard zal de informatie regelmatig ge-update worden. “Staat jouw vraag er niet bij? Laat het ons weten via info@verzekeraars.nl.”, vraagt het Verbond.

Voor verzekerden/polishouders 
Het deel voor verzekerden/polishouders bestaat vooral uit informatie over de geldigheid van verzekeringen en de gemaakte kosten na vertraging door de Brexit. Ook deze pagina blijft actueel aan de hand van nieuwe inzichten.