Turien introduceert applicatie voor intermediair om aansprakelijkheidsrisico’s in kaart te brengen: de Liability Scan

Om  adviseurs om de aansprakelijkheidsrisico’s van hun klanten en prospects inzichtelijk te maken biedt Turien & Co in samenwerking met SRMS B.V. de risicoanalyseapplicatie Liability Scan aan. Hiermee kunnen adviseurs de aansprakelijkheidsrisico’s van bedrijven gemakkelijk in kaart brengen en adviseren over de beheersing én verzekering daarvan. Het doorlopen van de scan resulteert in een overzichtelijk rapport waarmee adviseur én klant meteen aan de slag kunnen.

 Om een gedegen advies te kunnen geven is het volgerns Turien & Co zaak de juiste vragen te stellen en deze vervolgens te vertalen naar een kwalitatief hoogwaardig advies. “Van adviseurs wordt op dit vlak steeds meer verlangd. Een softwareapplicatie die dit proces ondersteunt is hierbij een zeer prettig hulpmiddel. SRMS B.V. ontwikkelt al zeven jaar online analysetools voor adviseurs. Turien & Co. en SRMS B.V. rollen in de komende maanden gezamenlijk de laagdrempelige Liability Scan uit waarmee adviseurs de meest uiteenlopende aansprakelijkheidsrisico’s in kaart kunnen brengen, zoals schade veroorzaakt door gebouwen of gegevensdiefstal. Vervolgens worden klantspecifieke adviezen gegeven over de beheersing én verzekering van die risico’s. De scan zal binnenkort geïntroduceerd worden.”

Adviseurs helpen

“Met het beschikbaar stellen van deze risicoanalysetool willen wij adviseurs ondersteunen in het verlenen van kwalitatief hoogwaardig advies aan de klant”, geeft drs. Peter van Geijtenbeek, algemeen directeur van Turien & Co., aan. “Afgelopen jaar zijn bij ons al meerdere activiteiten ondernomen om adviseurs beter te ondersteunen. De oprichting van een nieuw bedrijf waarin services worden verleend op het gebied van verzuimbeheersing is hiervan een ander voorbeeld. Het aanbieden van de risicoanalysetool is een volgende stap. De tool wordt op intekening kosteloos beschikbaar gesteld aan de adviseurs die met Turien & Co. samenwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat de Liability Scan hulp biedt bij een adviesgesprek. Bij een integrale risicoanalyse op het gebied van aansprakelijkheid past het niet om bepaalde risico’s niet in kaart te brengen. De tool is daarom ook niet beperkt tot de producten of doelgroepen waar Turien & Co. een oplossing voor biedt” aldus Peter van Geijtenbeek.

Mr. Jan Hamburger, manager commercie bij Turien & Co. geeft aan dat de aansprakelijkheidspropositie van Turien & Co. een sterke ontwikkeling doormaakt. “Op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid zijn we al ruim vijftien jaar één van de marktleiders. Vanaf 2007 biedt de assuradeur ook beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid aan en sinds 2014 ook cyberverzekeringen. De komende tijd wil Turien & Co. in toenemende mate de eigen sterke aansprakelijkheidsproducten combineren met die van Nationale-Nederlanden, Zurich en Hiscox. Wij vinden aansprakelijkheidsverzekeringen zeer adviesgevoelig. De verzekeringsmarkt voor aansprakelijkheid is erg dynamisch. Nieuwe risico’s, wetten en jurisprudentie betekenen dat we onze aansprakelijkheidsverzekeringen continu moeten blijven (door)ontwikkelen. Door snel en adequaat in te spelen op deze ontwikkelingen kunnen we het verschil maken” aldus Jan Hamburger