Toename schaden aan wegmeubilair bij de Vereende in 2017

De Vereende, gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere zaken, biedt  verzekeringsoplossingen op maat aan. “Hoe lastiger het verzekeringsvraagstuk, hoe mooier de uitdaging om met een passende oplossing te komen”, aldus de Vereende.

Na een ruime periode waarin het aantal schaden is afgenomen, ziet de Vereende een toename in het aantal schademeldingen in 2017. Zij ontvingen 46.549 claims, waarvan 40% schaden aan wegmeubilair. Toch verwacht de Vereende dat deze trend in de komende jaren weer zal afnemen, mede door verdere technische vernieuwingen.

Door het geven van goede voorlichting probeert De Vereende onterechte claims buiten de deur te houden. De aanpak met ‘Schade zonder dader’, zorgt voor minder onterecht ingediende claims en leidt er toe dat het toewijzingspercentage stijgt.

Het bedrag wat in 2017 volgens de toelichting op de jaarrekening over 2017 van de Vereende is verhaald bij de veroorzakers van schade met onverzekerde auto’s is met meer dan 2 miljoen euro gestegen tot bijna 6 miljoen euro.