Tesla wil zelf schades herstellen uit onvrede over snelheid van werken schadeherstelbedrijven

Tesla  wil in haar eigen werkplaatsen zelf aanrijdingschades gaan herstellen van beschadigde auto’s van het eigen merk. Dit uit onvrede over de ‘snelheid’ van werken van de nu hiervoor ingeschakelde schadeherstelbedrijven  , zo heeft Tesla-CEO Elon Musk gedeeld op Twitter. In  een radio-uitzending op BNR Radio over dit onderwerp werd verder meegedeeld dat het herstellen van door een aanrijding beschadigde Tesla’s nu vaak weken en soms zelfs maanden duurt. ” Tesla-eigenaren en ook wij bij Tesla zelf  worden hier gek van.”

Door de schades voortaan zelf te repareren wil Tesla de reparatietijd verkorten, Het uiteindelijke doel is schades aan Tesla’s binnen 24 uur te herstellen, waarbij de auto na reparatie bovendien kwalitatief beter moet zijn dan ervoor. Op dit moment beschikt Tesla over een beperkt aantal eigen schadeherstelbedrijven, maar topman Musk heeft aangegeven dit aantal verder te willen verhogen. Voor de schadeafhandeling zou hij bovendien naar een termijn van een uur willen. Van ‘ productiehel’ naar ‘ logistieke afleveringshel’

Elon Musk staat bekend om zijn opmerkelijke uitspraken, ook over zijn eigen bedrijf. Eerder bestempelde hij de problemen bij Tesla als ‘een productiehel’, maar die is volgens hem inmiddels veranderd in een ‘delivery logistics hell’. Hij reageert daarmee op een boze klant, die via Twitter liet weten dat ze veel te lang op haar auto moest wachten. Volgens de CEO heeft de vrouw gelijk. “ Maar, dit probleem is veel hanteerbaarder. We boeken snel vooruitgang, het moet binnenkort worden opgelost.”