Technologische ontwikkelingen en aansprakelijkheid’ centraal tijdens eerste 2017-bijeenkomst Leadinsurance

 

LeadInsurance, de netwerkgroep voor 35-plussers werkzaam in de verzekeringsbranche bij onder meer verzekeraars, makelaars, Insurance-managers, experts, advocaten en bedrijven,  had op 2 februari 2017 de eerste netwerkbijeenkomst in het nieuwe jaar op het hoofdkantoor van Van Ameyde in Rijswijk. Na een korte introductie van gastheer Edwin Rijsdijk nam Peter Knijp (Stadermann Luiten) de ruim 50 aanwezigen mee in een vlotte presentatie over maatschappelijke of technologische ontwikkelingen en aansprakelijkheid. Een speelveld waarin de leden van de netwerkgroep – verzekeraars, Insurancemanagers, makelaars, advocaten,  experts en  andere specialisten middenin zitten.

Volgens de spreker kan geconcludeerd  worden dat er veel op de branche af komt, waarbij het de kunst zal zijn niet reactief maar pro-actief te handelen. “Robotisering, the Internet of Things, nieuwe chemische stoffen, Donald Trump…maar ook gadgets als hooverboards en speedpedalics brengen echt andere risico’s met zich mee. De mens blijft echter wel key-factor om bijvoorbeeld ethische vraagstukken te kunnen beantwoorden, want wat moet de programmeur voor keuze maken voor de zelfrijdende auto? Uitwijken voor een door rood rijdende fietser en daardoor zelf tegen een boom rijden met schade aan de auto of de bestuurder tot gevolg?”, aldus Knijp, volgens wie ‘mensen’ ook nodig zijn om oplossingen te bieden voor de nieuwe aansprakelijkheden die er aan komen en soms al in ruimte mate aanwezig zijn zonder dat dit door een ieder goed wordt beseft. “ Dat kan bijvoorbeeld door het overnemen van risico’s met nieuwe verzekeringsproducten, maar ook door op een innovatieve(re) manier om te gaan met schade en vooral schademanagement.”

Sjaak Schouteren, één van de initiatiefnemers van LeadInsurance stond namens het bestuur tenslotte nog stil bij de explosieve groei van de netwerkgroep, die inmiddels 420 leden telt, en bij het programma voor het komende jaar. Zo staat voor 16 maart een bezoek gepland aan TEFAF waarbij door enkele kunstexperts een rondleiding wordt gegeven langs de meest interessante stukken van deze internationale kunstbeurs. Dit wordt mogelijk gemaakt door AXA ART. Op  13 april a.s. staat een bijeenkomst op het programma bij reconditioneringsbedrijf  BELFOR in Rotterdam.

 

Ook de eerste bijeenkomst van LeadInsurance in het nieuwe jaar werd afgesloten met een geanimeerde netwerkborrel.