SOS International: Opvallende stijging in aantal hulpmeldingen uit Turkije

Nederlanders gaan massaal weer met vakantie naar Turkije. Dat blijkt uit het aantal (hulp)meldingen dat binnenkomt bij alarmcentrale SOS International,. Ten opzichte van het jaar 2017 ziet de alarmcentrale halverwege de zomervakantie van 2018, een stijging van 25% in het aantal hulpmeldingen vanuit Turkije. Het aantal dossiers is inmiddels weer gelijk aan 2014 en 2015.

“De afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met een daling in het aantal hulpmeldingen afkomstig uit Turkije. Vanwege de politieke spanningen kozen veel Nederlanders voor een andere vakantiebestemming” zegt Peter Tangstrøm, Operationeel directeur, van SOS International. Nu het politiek rustig is en de prijzen laag zijn ‘durven’ vakantiegangers weer af te reizen naar Turkije.

De meest opvallende hulpvragen uit Turkije die we dit hoogseizoen zien, zijn dat steeds meer mensen last hebben van een oorontsteking tijdens hun vakantie, zo’n 41% meer dan vorig jaar. Infectieziekten en parasitaire aandoeningen, zoals diarree, staat met 34% op een tweede plaats.

SOS International adviseert om voor vertrek goed de reisverzekering te controleren op de juiste dekking. Veel reisverzekeringen zijn namelijk opgebouwd uit verschillende modules die apart zijn mee te verzekeren.

L