Quasir Academy en de Bureau leiden opnieuw zeven herstelcoaches op

 

Nederland is zeven nieuwe herstelcoaches rijker, specialisten die mensen na bijvoorbeeld een ongeval ondersteunen bij het maken van een eigen herstelplan. Zij hebben allen met goed gevolg de gecertificeerde opleiding tot herstelcoach afgerond, die wordt gegeven door Quasir Academy en de Bureaus, de krachtenbundeling van vijf gespecialiseerde bureaus. De Bureaus verleent ondersteunende diensten op het gebied van  letselschade. De Academy van Quasir, expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen zorg en welzijn verzorgt de opleiding.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Houten kregen de zeven geslaagden (allen bijeen op de foto) hun diplomacertificaat en bloemen uitgereikt door Marijke Levelink (Quasir) en Francie Peters (de Bureaus): Ermie van Tiel, Irene Hermans, Kim Kraal, Marlies Groot Nibbelink, Miranda van der Poel, Pien Woerdenbag en Sandra Goede.  Zij werden door zowel Levelink als Peters bestempeld als ‘wegvoorbereiders en ambassadeurs voor het nieuwe vak van herstelcoaching’. Inmiddels telt ons land 16 herstelcoaches, allen vorig jaar opgeleid door Quasir en de Bureaus.

De opleiding tot herstelcoach van beide bedrijven is de enige op zijn gebied en is door de SNRO geaccrediteerd en geregistreerd als HBO conform geaccrediteerde opleiding. Hierbij wordt intensief gebruik gemaakt van reeds ervaren en van de ervaren trainers van de Bureaus en van de Quasir Academy. De intensieve opleidingomvat acht cursusdagen waarbij een groot aantal zaken aan bod komen: herstelcoach, visie of product?, competenties herstelcoach, stijlflexibiliteit, coachingstechnieken, letselschade, psychosociale basiskennis en rapporteren en communicatie plan van aanpak. Daarnaast moeten cursisten rekening houden met minimaal één stagedag, één dagdeel intervisie en tenminste 3,5 dag voor het zelfstandig uitvoeren van opdrachten en bestudering van de theorie, alsmede met een dag voor het examen.

In januari staat een nieuwe editie van de opleiding Herstelcoaching op het programma, die op 7 februari 2017 van start gaan en waarvan het examen eind juni plaatsvindt. Voor geïnteresseerden vindt er op  18 of 24 januari een introductiebijeenkomst plaats. Voor nadere informatie: https://quasir.nl/academy/