‘Perspectief 2021’ nog drie sessies over de toekomst van de carrosseriebranche

Een achttal werkgevers uit de deelbranches Schadeherstel en Carrosseriebouw pakte samen met FOCWA, RAICarrosserieNL, VOC en OOC de handschoen op in een project met de naam: Perspectief 2021. Te kort aan vakmensen door vergrijzing? Hoe kunnen bedrijven zich voorbereiden op technologische ontwikkelingen, duurzaamheid, robotisering, nieuwe materialen, gereedschappen en apparatuur?

Trends en ontwikkelingen met een grote mate van onzekerheid én met mogelijk veel impact op de verschillende vakgebieden, vormden de basis voor het eerste overleg van 25 april jl. De werkgevers voegden er hun visie en actuele praktijkkennis aan toe, aldus OOC (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf).

Tijdens de tweede sessie op 30 mei werken de werkgevers de mogelijke scenario’s verder uit. In de derde bijeenkomst op 20 juni aanstaande stellen zij een praktisch plan van aanpak op voor hun eigen organisatie. Daarmee gaan de werkgevers gedurende drie maanden zelf aan de slag, waarna ze in de vierde sessie van 25 september 2018 hun bevindingen uitwisselen.

Ben je werkgever in de carrosseriebranche en heb je interesse om deel te nemen aan de 3e en 4e bijeenkomst van 16:00 uur – 20:00 uur in Nieuwegein? Aanmelden kan via deze link.