Medewerkers HDI Global Specialty nu op één etage in Rotterdam

Met het doorknippen van een lint heeft Sharon van Herel,  managing Director HDI Global SE¸ symbolisch de nieuwe afdeling van HDI Global Specialty in Rotterdam geopend. De circa 40 medewerkers van deze nieuwe loot aan de HDI-stam zitten in de maasstad sinds van de week  gezamenlijk bij een op één etage.

 Bij HDI Global Specialty in Nederland worden de volgende specialistische verzekeringen samengevoegd: beroepsaansprakelijkheid, Bestuurdersaansprakelijkheid, werknemersschadeverzekering (WSV), filmproductie- en evenementen, geldwaarden en verzekeringen met betrekking tot juweliers, diamantairs, kunst, kostbaarheden, kunstgras en sieradengroothandels en verzekeringen met betrekking tot crisismanagement, zoals contaminated product insurance, kidnap, ransom & extortion

Director Sharon van Herel is voor alle HDI activiteiten in Nederland verantwoordelijk. In een toelichting op de komst van HDI Global Specialty zei zij eerder in Risk & Business: “Specialistische nicheverzekeringen vragen om een aparte aanpak en marktbenadering. Hiermee bundelen we reeds aanwezige en jarenlang opgebouwde kennis en expertise binnen de Talanx Groep op het gebied van specialty-verzekeringen, zowel wereldwijd als in Nederland. Hierdoor gaat de ‘1+1=3’-stelling echt op en het biedt ons ook in Nederland verdere groeikansen, onder meer door uitbreiding van ons bestaande diensten- en productenpalet.”

.

Binnen HDI Global Specialty  worden sinds 1 januari 2019 wereldwijd de activiteiten gebundeld van zowel HDI Global Se als Hannover Re op het gebied van een groot aantal nicheverzekeringen. De nieuwe verzekeraar heeft wereldwijd een omzet van meer dan één miljard euro.