LLOYDS Banking Group investeert 3 miljard pond in digitale ontwikkeling

 

Lloyds Banking Group heeft afgelopen week bekend gemaakt in de komende jaren meer dan 3 miljard pond te investeren in digitale ontwikkeling. Lloyds Banking Group is de grootste hypotheekverstrekker van het Verenigd Koninkrijk en, via Lloyds Bank, ook actief in Nederland.

Ook voor haar activiteiten in de Nederlandse markt investeert Lloyds Bank fors in digitale ontwikkeling. Tom Starink, Head of Marketing & Sales: “Dankzij de samenwerking met onafhankelijke financiële adviseurs groeien wij ook sterk in de Nederlandse markt. Digitalisering stelt ons in staat om de productiegroei goed op te vangen zonder dat we fors hoeven uit te breiden in het aantal werknemers. De productiviteit per medewerkers vertoont dan ook een positieve lijn.

Digitalisering ook ten voordele van adviseur

Tom Starink: “Recent hebben wij in Nederland investeringen gedaan in het optimaliseren van een digitale aanvraagstraat en in de ontwikkeling van Accello. Beide investeringen leiden er toe dat de verwerking van aanvragen sneller verlopen en de hoeveelheid handelingen die adviseurs in het bemiddelingstraject moeten verrichten dalen. Wij denken dat de digitale ontwikkelingen zich in de komende jaren vooral op het administratieve traject zullen afspelen.Verdere digitalisering van het adviestraject zal naar onze verwachting langzamer verlopen. Digitalisering zien wij in eerste instantie vooral op het gebied van bemiddeling.”