Howden Group’s organische groei in 2021 bereikt nieuw hoogtepunt

Howden Group Holdings heeft een record autonome groei van 19% gerapporteerd voor het volledige jaar 2021, naast een 48% stijging van de omzet tot ruwweg £ 1,2 miljard, en een 50% stijging van de EBITDA tot £ 335 miljoen. De organische groei van 19% betekende een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 6% die voor 2020 werd genoteerd. Terwijl de omzet van bijna £1,2 miljard vergeleken werd met een omzet van £777 miljoen een jaar eerder, terwijl de EBITDA piekte van £223 miljoen in 2020.

De internationale verzekeringsgroep kenmerkt 2021 als een transformerend jaar voor strategische overnames, waaronder A-Plan (VK), de voltooiing van Align Financial Holdings (VS) en de ondertekening van Aston Lark. Dit alles versterkt de internationale voetafdruk van de onderneming en transformeert het makelaarsplatform in het VK.Naast fusies en overnames (M&A) heeft Howden Group wereldwijd bijna 1.500 mensen verwelkomd, waardoor het personeelsbestand is gestegen tot 10.500, terwijl het aantal werknemers-aandeelhouders is toegenomen tot 2.000.

In 2021 verwelkomde het bedrijf ook Hg Capital met een initiële investering van £ 500 miljoen, naast langetermijn investeerders General Atlantic en CDPQ, die zich verbonden tot een extra £300 miljoen om de overname van Aston Lark te ondersteunen. Howden Group lanceerde vorig jaar ook zijn Climate Risk and Resilience unit, en werkte samen met het Deense Rode Kruis om de eerste vulkaancatastrofeobligatie op de markt te brengen.Daarnaast zegt Howden Group dat het de digitaliseringsprocessen en distributie verder heeft versneld door de lancering van NOVA en het succes van Rethink.

De Chief Executive Officer (CEO) van het bedrijf, David Howden, gaf het volgende commentaar: “Dit boekjaar werd gekenmerkt door de ondertekening van enkele van de grootste en meest transformerende acquisities in onze geschiedenis: Align Financial Holdings in de VS verstevigde DUAL’s positie als de enige MGA-groep die actief is in 19 landen met een gevarieerde productspreiding en meer dan $ 2 miljard GWP.

“28 jaar na onze oprichting in het Verenigd Koninkrijk heeft onze geduldige langetermijnaanpak om te wachten op de juiste partners om het bedrijf uit te bouwen in onze thuismarkt zijn vruchten afgeworpen. Het samengaan met A-Plan en Aston Lark zal ons naar een leidende positie in de Britse makelaarsmarkt brengen. “Vanaf het begin hebben we ons gecommitteerd aan Continentaal Europa, door ons eerste kantoor in Spanje te openen slechts 5 jaar nadat we de Groep lanceerden. Vandaag hebben we kantoren in 16 landen en handelen we voor 32% van de CAC, 37% van de DAX en 63% van de Eurostoxx, en dit jaar hebben we onze fundamenten verdiept met start-up operaties, strategische overnames en door het aantrekken van belangrijk talent in de hele regio. Wij zijn goed gepositioneerd om onze leidende positie in het Verenigd Koninkrijk te herhalen op het Europese vasteland, waardoor wij de sterkste Europese broker worden. Vorig jaar kondigden we ook de strategische uitbreiding aan van onze herverzekeringsactiviteiten naar treaty’s. We willen op het gebied van herverzekeringsmakelaardij een geloofwaardige uitdager worden, net zoals we dat op het gebied van verzekeringsmakelaardij hebben gedaan.”

Vooruitkijkend zegt het bedrijf dat het zich in een goede positie bevindt en dat het, nu het 2022 ingaat, vertrouwen heeft in zijn vermogen om klanten te bedienen tegen de achtergrond van een harde markt. Howden voegt daaraan toe: “Bovendien is het altijd onze ambitie geweest om een echt internationaal bedrijf op te bouwen en we zijn al actief vanuit 45 landen. Dit internationale bereik, samen met ons ondernemingsmodel, heeft ons in staat gesteld om in de afgelopen 24 maanden meer dan 500 senior medewerkers aan te trekken, van Sydney tot Sevilla, die willen komen en in staat gesteld willen worden om samen hun carrière en een bedrijf op te bouwen.

“Het is dit vermogen om talent aan te trekken, te ontwikkelen en te bekrachtigen dat de echte drijvende kracht is achter onze resultaten dit jaar, en de basis van onze organische prestaties op lange termijn, aangetoond door een record organische groei van 19%. Het laat zien dat onze mensen expertise, innovatie en service leveren in bestaande en nieuwe markten, en dat is waarom klanten voor ons kiezen.”