Harde markt’ opnieuw centraal in vijfde editie Risk & Business Magazine

 Vandaag  – 4 december 2020 -is een nieuwe editie verschenen van het Risk & Business Magazine. In deze ruim 30  pagina’s tellende uitgave vormt, net als in de vorige editie, de verhardende verzekeringsmarkt de hoofdmoot. In drie artikelen staat het hoofdthema centraal.

Zo gaat Hans Taal, Director Corporate bij Marsh, in op de uitkomsten van de eerste editie van de Nationale Benchmark Schadeverzekeringen naar de wijze hoe zij zich verzekeren, hoe het verlengingsproces is verlopen en wat hun verwachtingen zijn over de komende renewalperiode. Daarnaast belichten Peter Kegel en Hans Feldman van HDI het onderwerp vanuit verzekeraarskant, waarin zij oproepen om als  keten samen te werken en de mouwen op te stropen om risico’s beheersbaar te maken. Het derde ‘harde markt’-verhaal is een verslag van een panelgesprek tussen Geeke Feiter (Verbond), Rob ter Mors (VNAB) en Enno Wiertsema (Adfiz) met als rode draad dat partijen de dialoog met elkaar moeten blijven aangaan.

In de uitgave staan verder interviews met drie medewerkers van Sedgwick Global Marine over de trends en ontwikkelingen op hun vakgebied, vertelt Arnoud Engelfriet  (ICTRcht) over de door hem ontwikkelde E-learning cursus ‘Leren adviseren over Artificiële Inteligentie’ en gaan Anton Cornel en Jimmy Guman in op de krachtenbundeling tussen DUPI Underwriting Agencies en Canopius Amsterdam. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het FERMA-rapport  ‘Risk Management, recovery and resilience. COVID-19 Report 2020’  en aan de Themarapportage Informatieverstrekking van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.

De uitgave wordt gecompleteerd met een verslag van het symposium ‘Aansprakelijkheid en verzekering beschouwd in tijden van COVID-19’ van de master Aansprakelijkheid & Verzekering van de ESL Rotterdam, een artikel over de  samenwerking tussen herstelpartner Ramon Nieuwenhuis en MainPlus en het label ‘Groengedaan! van de  Stichting Duurzaam en een bijdrage van de hand van Judith Dingemanse over ‘Emoties en herstel bij letselschade’.

 De volledige uitgave kunt u hier inzien: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2020/12/RB_5_2020.pdf