Groot aantal verzekeringsprofessionals veranderden deze jaarwisseling van baan

Ook in 2023 draait de transfercaroussel al op volle toeren, zo blijkt uit de vele persberichten en berichten op LinkedIn. Hieronder een selectie uit de vele transfers.

Bij  Swiss Re Corporate Solutions heeft Eric Kerkhof een nieuwe functie: Head Engineering & Construction EMEA.  In zijn nieuwe rol geeft hij leiding aan het EMEA-team dat gespecialiseerd is in de verzekering van complexe onshore en offshore engineering-, bouw- en hernieuwbare energierisico’s.” Eric werkt sinds medio 2016 bij Swiss Re Corporate Solutions en  inmiddels 20 jaar actief in de verzekeringsbranche.

Bij AIG is Henno Talsma het nieuwe jaar begonnen in een nieuwe functie: Head of Broker Engagement. Hij werkt inmiddels 2,5 jaar bij AIG als Client & Broker Engagement Manager en is sinds 2006 werkzaam in de verzekeringsbranche bij Allianz Nederland en Zurich Insurance Company. Per dezelfde datum is Monique de Jong aan de slag gegaan als Complex Claims Adjuster Accident & Health. Zij werkt inmiddels negen jaar bij AIG als Underwriting Assistent Marine/Property en daarvoor gedurende 1,5 jaar als Medewerker Intake bij Crawford & Company.

Per 1 januari 2023 versterkt  Annemiek van Weele het Beroepsaansprakelijkheidsteam van CNA Hardy komen versterken. Annemiek brengt ruim 20 jaar ervaring mee. Zij startte in 1999 haar loopbaan in de verzekeringsbranche bij Delta Lloyd, waar  zijn ruim 1,5 jaar heeft gewerkt als schadebehandelaar aansprakelijkheid. Nadien was zij werkzaam bij Marsh Nederland, aanvankelijk als Schadebehandelaar Aansprakelijkheid en daarna 9 jaar als Senior Broker Liability en bijna 13 jaar als Senior Broker Finpro.

 
Bij Nationale-Nederlanden is Jouke Geurts aan de slag gegaan als accountmanager volmachten/ beurs. Hij is afkomstig van MOVIR waar hij de afgelopen twee jaar werkzaam was als salesmanager. Eerder werkte hij gedurende bijna 13 jaar bij Reaal en tien jaar  als Accountmanager bij NOG, Hooge Huys en Reaal verzekeringen.                                                                                    

Met ingang van 1 januari 2023 heeft Ellen van Es promotie gemaakt bij  Allianz Nederland gemaakt. Zij heeft sinds begin dit jaar de functie van Branche Specialist Beroepsaansprakelijkheid Zij werkt inmiddels bijna 16,5 jaar bij Allianz Nederland, laatstelijk in de functie van Senior Acceptant Beroepsaansprakelijkheid. Eerder werkte zijn ruim 8,5 jaar als Underwriter Beroepsaansprakelijkheid bij Erasmus Verzekeringen en ruim elf jaar als Acceptant Aansprakelijkheid bij HDI Group.

Na 18 jaar te  hebben gewerkt bij Chubb en ACE heeft Asima Quereshi de overstap gemaakt naar MS Amlin in Rotterdam. Daar is zij deze week gestart in de functie van Underwriter Marine Cargo/Cargo Liability! In januari 2004 zette zij haar eerste schreden als Senior Insurance Multinational Account Handler Benelux. Sinds september 2020 was zij  werkzaam als Junior Underwriter Marine & Environmental en de afgelopen 16 maanden als Underwriter Marine.                      


Irma Kluijt is  in dienst getreden bij inkomensverzekeraar Movir als Manager Medisch acceptatiebeleid, Preventie en Innovatie. Hiervoor vervulde zij bij a.s.r. en het UWV diverse functies, waaronder als arts Arbeid en Gezondheid en als hoofd Medische Dienst.Bij SUREbusiness  is Kerstin Kuiper in dienst getreden in de functie van  Accepttatiespecialist AVB. Zij is afkomstig van One Underwriting waar zij ruim 3,5 jaar heeft gewerkt als Acceptatiespecialist Brand/Varia. Eerder werkte zij in dezelfde functie bij VKG, 13 jaar bij verschillende assurantiekantoren en vijf jaa bij RSA.

Wim de Lange  is overgestapt naar de afdeling; Schade Varia van Klaverblad verzekeringen. Eerst nog via Dekra People maar per Maart in dienst van Klaverblad verzekeringen. “ Wim zette in 1981 zijn eerste schreden in de verzekeringsbranche als binnendienstmedewerker bij a.s.r. Daarna werkte hij als zelfstandig assurantieadviseur onder de naam De Lange Assurantiën. De afgelopen negen jaar was hij actief als Multibranche schaderegelaar (Volmacht en Provinciaal) bij DEKRA Claims and Expertisebij DEKRA People, in een soortgelijke functie bij Noordelinge verzekeraars en als Senior Specialist Brand/Varia bij DEKRA People  
Carla Muters is per 1 januari 2023 lid geworden van de Raad van Toezicht van Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Carla vervult de vacature in de Raad van Toezicht die is ontstaan na het vertrek van Wendy de Ruiter-Lörx in oktober 2022. Wendy is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van een verzekeraar en die functie is niet verenigbaar met deelname aan de Raad van Toezicht van StvCarla is voorzitter van de Raad van Bestuur van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en was daarvoor werkzaam in de financiële sector waaronder diverse verzekeraars. 

Aad Veenman is per 1 januari 2023 benoemd tot voorzitter van Vereniging Achmea. Hij volgt Kees van der Waaij op die in juni 2022 onverwachts is overleden. Sindsdien hebben de vicevoorzitters Irene van den Broek en Ernst Hirsch Ballin het voorzitterschap waargenomen  Irma Kluijt
Kerstin Kuiper
Wim de Lange
Carla Muters
Aad Veenman