FOCWA: ‘Schadeherstel’ en ‘Specialisten’fuseren tot één vereniging

 

 

De verenigingen FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten zijn gefuseerd tot één FOCWA met één gemeenschappelijke agenda om de belangen van haar leden nog beter te kunnen behartigen en  waarbij de kwaliteit van de dienstverlening centraal staat. Dat besliste de ledenraden van beide verenigingen op 26 juni 2018 en is officieel bekrachtigd per 1 augustus 2018.

 

In december 2017 kondigden beide verenigingen al een intensieve samenwerking aan om in te kunnen spelen op de behoeftes van de leden. Uit gesprekken die de afgelopen maanden zijn gevoerd met leden van de afzonderlijke verenigingen, tijdens themabijeenkomsten en FOCWA Cafés, bleek dat de eigen leden zelfs een sterke voorkeur geven aan één FOCWA.

“Eén FOCWA zorgt voor meer duidelijkheid en herkenbaarheid bij opdrachtgevers en consumenten. FOCWA is schadeherstel; of het nu gaat om auto’s, autoruiten, trucks, motorrijfietsen of caravans en campers. Het beste van beide verenigingen vinden onze leden nu terug in onze betere en uitgebreidere dienstverlening. We kunnen nu nog meer dienstverlening aanbieden, meer kennis delen en de belangen van onze leden beter behartigen.”, aldus Peter Brussel, voorzitter FOCWA.

Nieuw bestuur FOCWA

Het nieuwe Algemeen Bestuur en de Ledenraad van FOCWA zijn samengesteld uit de verschillende groepen die FOCWA kent, zodat ieder lid vertegenwoordigd is. Samen met elkaar geven zij de komende jaren richting aan de organisatie.

·         Peter Brussel                 Voorzitter

·         Matthijs van Leeuwen     namens ketenbedrijven schadeherstel

·         Henk Geerts                  namens ketenbedrijven schadeherstel

·         Gerda Lauwers              namens individueel opererende schadeherstelbedrijven

·         Dick Tiekstra                 namens individueel opererende schadeherstelbedrijven

·         Ton Wouters                 namens ‘specialismen’ (uitdeuken zonder spuiten, spot repair, truckschade, motorrijfietsherstelbedrijven)

·         Karen Dijkstra                namens autoruitherstelbedrijven

·         Emil Voorhorst               namens autoruitherstelbedrijven

·         Leo Smid                       namens autoruitherstelbedrijven

·         Jan Cleijsen                   namens caravan- en camperservicebedrijven

r Op 3 oktober 2018 organiseert FOCWA haar congres in DeFabrique in Maarssen. Leden van de gefuseerde verenigingen (FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten) en relaties zijn uitgenodigd om stil te staan bij de uitdagingen van de sector, onder het motto “Samen komen we verder”.