DFO voorziet forse loonstijging medewerkers financieel advieskantoren

Medewerkers van financieel advieskantoren gaan in 2019 fors meer verdienen. Aldus Bureau DFO, dat jaarlijks onderzoek doet naar het salarisbeleid van deze kantoren. De bruto salarissen van bestaande medewerkers worden per 1 januari 2019 verhoogd met gemiddeld 2,18 %, meldt VVP..

DFO omschrijft de verhoging als fors: “Sinds 2013 was er een voorzichtige stijging van de lonen te zien. Deze stijgende trend werd vorig jaar onderbroken. Dit jaar is er echter sprake van een forse stijging van de lonen van medewerkers van financieel advieskantoren. De laatste keren dat de lonen met meer dan 2% stegen was in 2009.”

Het grootste deel van de kantoren (55&), aldus DFO, “voert een salarisverhoging tussen de één en twee procent door. Bij 29% (vorig jaar 17%) van de kantoren is de verhoging groter dan 3%t. Het aandeel kantoren dat geen salarisverhoging doorvoert is 16 procent. Vorig jaar was de laatste groep nog 30% groot.”

De gemiddelde salarisstijging is het grootst bij commerciële en vaktechnische binnendienstfuncties (2,35%) en leidinggevende functies (2,34%). Buitendienstfuncties volgen met 2,11 %, administratieve functies met 1,95%.

Bronnen: VVP en Bureau DFO