CED genomineerd voor NVGA AM Innovatieprijs

 

CED is genomineerd voor de NVGA AM Innovatieprijs met CED Connect Claims, het nieuwe, geavanceerde schadebehandelplatform van Nederland. “Dit systeem maakt het mogelijk voor verzekeraars om digitaal te werken waar het kan en persoonlijk waar het moet. Het platform heeft zich intern al bewezen en wordt nu extern vermarkt als SaaS oplossing.”, aldus CED, volgens wie de nominatie past bij de transformatie die CED doormaakt en die wordt  gedreven wordt door InsurTech.

“In 2016 heeft CED haar full-service dienstverlening, en de daarbij horende innovatieve oplossingen, samengebracht in CED Connect Suite: een bundeling van business applicaties voor integraal schadeprocesmanagement van melding tot aan herstel. De applicatie is geheel ingericht volgens de principes van ‘straight through processing’ en leest ook geautomatiseerd externe data in, zoals gegevens van de RDW, Schadegarant en SOS International.

In een toelichting benadrukt CED de kracht van CED Cinnect Clais: “Door verregaande automatisering zorgt CED Connect Claims voor een automatische polischeck en fraudecheck, het automatisch genereren en verwerken van documenten en voor dataverrijking en integratie. Dankzij CED Connect Claims kunnen verzekeraars de toegevoegde waarde van hun claimbehandelaren maximaliseren: zij houden nu meer tijd over om zich te concentreren op zaken die om persoonlijke aandacht vragen. Met als resultaat: de doorlooptijd wordt meer dan gehalveerd, de kosten van het afhandelen van kleinere schades dalen met 45% en de tevredenheid onder eindklanten neemt overduidelijk toe.”

 

Naast CED behoren ook de webapplicatie SUREnet van SUREbusiness, het Overstromingsrisicomodel van de Neerlandse, Schadeveiling van Openclaims Netherlands en het Adviesportaal van C-Profile tot de kanshebbers. De NVGA AM Innovatieprijs is de opvolger van de Generali AM Innovatieprijs. Doel van de wedstrijd is om de innovatiekracht in het volmachtkanaal extra te stimuleren en om vakgenoten enthousiast te maken voor nieuwe ontwikkelingen.Wie de prijs uiteindelijk in de wacht zal slepen, wordt bekend gemaakt tijdens de Marktdag Volmachten op 19 april in ’t Spant in Bussum.