Campagne ‘Brandpreventieweken 2020’ met thema ‘Rookmelders redden levens’ wordt online gevoerd

De campagne ‘Brandpreventieweken 2020’ met het thema ‘Rookmelders redden levens’ zal in oktober 2020 vooral online gevoerd worden. Dit is een van de conclusies van het online overleg met de districtscoördinatoren van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. 

Vrijwel alle regio’s gaan er vanuit dat we in oktober nog steeds in een 1,5 meter samenleving met beperkingen/een versoepelde lockdown leven. Tijdens het online overleg zijn de uitkomsten besproken van de enquête die in maart door ruim 100 brandveilig leven professionals werd ingevuld. Ook is de doelstelling en opzet van de campagne Brandpreventieweken 2020 verder toegelicht.

Verhoging van geplaatste rookmelders

Tijdens de brandpreventieweken (met het thema ‘Rookmelders redden levens) zullen kennis en gedrag worden gecommuniceerd.Het gaat om een verhoging te bereiken van het aantal juist geplaatste rookmelders die in elke ruimte goed hoorbaar zijn en die goed worden onderhouden. Ook zal ingezet worden op kennis van de wettelijke verplichting tot het hebben van een rookmelder op elke verdieping per juli 2022.

“We weten dat ruim 70 procent van de huishoudens een rookmelder heeft hangen. Het aantal woningen waar de rookmelder werkt (circa 45 procent) of werkt én op de juiste plek hangt (circa 35 procent) is laag.De campagne ‘Rookmelders redden levens’ is dan ook gericht op het wegnemen van deze schijnveiligheid, veroorzaakt door onjuiste plaatsing, niet werkzame, niet onderhouden of niet hoorbare rookmelders. Met de campagne wordt maximaal ingezet op online campagnemiddelen, waaronder een website, een online adviesinstrument over rookmelders en een social media contentkalender. De komende maanden zullen de veiligheidsregio’s via de districtscoördinatoren regelmatig worden bijgepraat.”

Voor meer info:tel.: 0251-275555, info@netwerknationalebrandpreventieweken.nl.

Bron Brandveilig.com