Brightmaven stelt onderzoeksbureau CED aan als vaste partner.

 

Brightmaven heeft CED aangesteld als vaste partner voor tactisch onderzoek. De afdeling Forensic van CED zal voor de klanten van Brightmaven het nodige onderzoek verrichten voor het terugvinden van gestolen objecten.  ” Door onze nieuwe technologie te combineren met de onderzoeksexpertise van CED kunnen we ongekende resultaten boeken en een lerend ecosysteem bouwen tegen diefstal en verduistering” aldus Ron Vermeulen, COO van Brightmaven.

Brightmaven helpt klanten bij het snel terugvinden van gestolen objecten en bij het beperken van de schadelast aan de hand van de virtuele rechercheur ‘Sjerlok Platform’. Sjerlok maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie, semantische technologie en experts(digitaal). Via internet en andere bronnen wordt gezocht naar onder andere gestolen voertuigen, boten, machines en lading. Sjerlok vergelijkt en koppelt deze informatie met de gegevens van de gestolen objecten. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoeksbureau CED.

Partners in crime

De opsporingsdienstverlening van Brightmaven kan worden ingezet op alle markten m.b.t. het terugvinden van gestolen objecten. Het doel van de werkzaamheden van CED is nadat een match van Brightmaven is ontvangen te komen tot het terugvinden van gestolen objecten in zowel Nederland als België. Door het proces te optimaliseren en te automatiseren neemt de terugvindkans toe, de schade af en wordt diefstal van voertuigen steeds minder interessant.

“Door deze unieke samenwerking met Brightmaven is de afdeling Forensic van CED up-to-date en daardoor nog beter in staat haar klanten te ondersteunen in diefstal- en verduisteringsschaden aldus Frank van Alphen, manager Forensic van CED

 

Bij de foto v.l.n.r. Rob Pamboer (CED), Ron Vermeulen (Brightmaven) en Frank van Alphen (CED)