Avéro Achmea ziet kansen voor intermediair in cybersecurity

De helft van het midden- en kleinbedrijf in Nederland heeft al te maken gehad met een cyberincident, blijkt uit recent onderzoek van Centraal Beheer*. En dat heeft grote impact. Adviseurs kunnen mkb-ondernemers helpen bij het vergroten van de digitale veiligheid van hun bedrijf. Een cyberincident is een bedrijfsrisico en daarvoor zit de adviseur immers al aan tafel bij het mkb.

Jack Hommel, directeur: “Financieel adviseurs helpen mkb-ondernemers al dagelijks met het beperken van hun bedrijfsrisico’s. Avéro Achmea wil adviseurs bewustmaken van de cyberrisico’s die mkb-ondernemers lopen. We zien dat dit voor de meeste adviseurs nog een nieuwe wereld is, maar ook rondom cybersecurity kunnen zij hun klanten goed adviseren. En nog belangrijker is dat zij hiermee helpen om schade te voorkomen en te beperken. Als adviseur ben je de logische partner van jouw mkb-klanten als het gaat over het managen van hun bedrijfsrisico’s. Het is daarom nu hét moment om je advieswaarde richting het mkb uit te breiden met advies rondom cybersecurity.”

Ondersteuning
Avéro Achmea adviseurs helpt het intermediair hierbij, onder meer door het aanbieden van een tweedaagse opleiding Cyber en verschillende cyberoplossingen om samen met adviseurs de digitale veiligheid van mkb-ondernemingen te vergroten, waaronder de cyberverzekering CyberZeker ontwikkeld in nauwe samenwerking met Munich Re
Meer informatie over de opleiding Cyber, de cyberdiensten en CyberZeker leest u op www.averoachmea.nl/cyber